Actualitate

Ministrul Economiei: Damen Holding a cerut insolvenţa Damen Shipyards Mangalia, suntem în contact cu sindicatele

Foto: gov.ro

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, a declarat, miercuri, în Prahova, că Damen Holding a cerut insolvenţa Damen Shipyards Mangalia, ceea ce „nu este un lucru rău” şi poate crea oportunităţi, dar Guvernul trebuie să apere interesele statului şi ale angajaţilor români.

„Dimineaţă am avut o întâlnire cu directoratul şi cu reprezentanţii sindicatului Navalistul de la Damen. Damen Holding a cerut insolvenţa şi aşa se cere procedură de faliment, dar de fapt reprezintă insolvenţa Damen Shipyards Mangalia, unde ei au directoratul şi conducerea cu atribute sporite, deci undeva în interiorul Damen Holding o astfel de cerere. Însă, în discuţia pe care am avut-o cu directoratul şi cu sindicatele, le-am explicat că din punctul meu de vedere, nici procedura insolvenţei nu este un lucru rău, pentru că poate crea oportunităţi. Avem exemplu Hidroelectrica, avem exemplul Romaero, unde lucrurile funcţionează până la urmă”, a precizat ministrul Oprea.

Acesta a adăugat că există varianta şomajului tehnic pentru angajaţi.

„Există resurse financiare atât în interiorul DSM-ului, Damen Shipyards Mangalia, cât şi posibilităţi de a, eventual, intra în şomaj tehnic, astfel încât lucrătorii de la Damen Mangalia să fie protejaţi în această perioadă. Se pot reîntoarce la lucru imediat ce va fi de lucru în şantier. Suntem în contact cu sindicatele, am fost în şantier de mai multe ori, am vorbit cu ei, le-am explicat unde suntem, de ce s-au întâmplat aceste lucruri. Cred că a apăra interesele statului român şi ale lucrătorilor din România este atributul pe care trebuie să-l exercităm noi, ca reprezentanţi ai Guvernului”, a mai spus ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea.

Premierul Marcel Ciolacu, ministrul Economiei, Ştefan-Radu Oprea, şi ministrul Agriculturii, Florin Ionuţ Barbu, au vizitat, miercuri, fabrica Cris-Tim din Prahova şi au fost prezenţi la Valea Doftanei, unde încep lucrările la drumul Valea Doftanei – Săcele – Valea Doftanei, apoi au susţinut o conferinţă de presă.

Cele mai recente știri

To Top