Actualitate

Ministrul Economiei nu vrea ca demnitarii să câştige mai mult: „Statul trebuie să fie solidar!”

Foto: gov.ro

Ministrul Economiei, Radu Ştefan Oprea, a spus, vineri, că nu va susţine o majorare cu 5% a veniturilor demnitarilor, începând de la 1 ianuarie, pentru că el consideră că în situaţia în care se află România, statul trebuie să fie solidar cu mediul de afaceri.

Întrebat ce părere are despre un proiect de OUG apărut în spaţiul public potrivit căruia salariile demnitarilor se vor majora cu 5% de la 1 ianuarie 2024, ministrul Economiei a spus că nu are cunoştinţă de acest document, dar nici nu îl susţine.

„Nu am văzut în coaliţie un astfel de document. Recunosc că am fost în delegaţia din SUA condusă de premierul Marcel Ciolacu. Am ajuns azi-noapte, după ora 8 seara. Nu am văzut un astfel de document, dar eu cred că nu este cazul, ţinând cont de ceea ce am hotărât până acum, că într-un efort de reducere a cheltuielilor, statul trebuie să fie solidar cu mediul de afaceri”, a spus Oprea.

Acesta a precizat că în calitate de ministru al Economiei, Anteprenoriatului şi Turismului, pentru că a fost parte din dialogul consolidat cu mediul de afaceri, împreună cu premierul Marcel Ciolacu, nu poate accepta aşa ceva.

„Mediul de afaceri a spus că înţelege constrângerile în care suntem astăzi, pentru că suntem într-o procedură de deficit excesiv generată de către un fost premier – o să îl şi numesc pentru că vinovaţii trebuie să aibă nume, este vorba de Florin Cîţu –, au spus că înţeleg efortul pe care trebuie să îl facă, dar el trebuie să fie egal în toată societatea, deci inclusiv în sistemul de stat. Şi din această perspectivă, cred că un astfel de lucru nu este de bun augur”, a mai spus Oprea.

Cele mai recente știri

To Top