Actualitate

Nadia Calvino, ministrul spaniol al economiei, candidată la preşedinţia Băncii Europene de Investiţii

Foto: Facebook/Banca Europeană de Investiții

Nadia Calvino, ministrul spaniol al economiei, va fi candidata ţării sale la preşedinţia Băncii Europene de Investiţii, a anunţat ea sâmbătă, relatează Agerpres, care citează AFP.

„Este o mare onoare şi o mândrie faptul că ţara noastră poate prezenta o candidatură puternică şi că are mari şanse, pentru prima dată în istoria sa, să obţină preşedinţia Băncii Europene de Investiţii (BEI)”, a declarat presei Nadia Calvino la Cadiz, în sud-vestul ţării.

Creată în 1958, BEI, al cărui sediu se află în Luxemburg, „acordă finanţări pentru proiecte care contribuie la atingerea obiectivelor Uniunii Europene, atât în interior, cât şi în exterior”, indică instituţia pe pagina sa de internet.

Calvino, în vârstă de 54 de ani, care este prim-vicepreşedinte a guvernului spaniol în funcţie, va fi în competiţie cu comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager, care reprezintă Danemarca.

Succesoarea germanul Werner Hoyer în fruntea instituţiei va desemnată la jumătatea lunii septembrie, cu prilejul unei reuniuni a miniştrilor europeni de economie şi finanţe (ECOFIN), în oraşul spaniol Santiago de Compostela.

Cele mai recente știri

To Top