Asigurări

UNSAR: 44% dintre români ştiu că daunele produse vecinilor pot fi acoperite de asigurărea facultativă pentru locuinţă

legea asigurarilor

Aproximativ 44% dintre români ştiu că daunele provocate accidental vecinilor pot fi acoperite în baza asigurărilor facultative pentru locuinţe, conform celei mai recente cercetări sociologice realizate de IRES, la solicitarea UNSAR.

„Chiar şi în aceste condiţii, din cele 73 de dosare de daună despăgubite în fiecare zi calendaristică de companiile de asigurări membre UNSAR doar în baza asigurărilor facultative pentru locuinţe, 4/zi sunt pentru acoperirea daunelor provocate de către asiguraţi unor terţe persoane (de exemplu, vecinilor)”, arată sondajul.

Conform sursei citate, valoarea sprijinului financiar acordat anul trecut, în aceste situaţii, pentru vecinii afectaţi de daunele produse accidental, a fost de 3,6 milioane lei.

„Un proprietar de locuinţă mai bine informat va putea lua cea mai bună decizie pentru siguranţa lui şi a familiei, dar şi pentru a rămâne în bune relaţii cu vecinii. O asigurare facultativă pentru locuinţă poate fi soluţia potrivită pentru multe situaţii neprevăzute”, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.

UNSAR precizează că avariile accidentale produse la instalaţiile de apă de conductă domină topul celor mai frecvente riscuri pentru care s-au plătit despăgubiri.

„Cu toţii ar trebui să avem în vedere, pe lângă asigurarea locuinţei la valoarea ei reală (inclusiv a bunurilor), şi acoperirea avariilor instalaţiilor interioare şi a bunurilor electronice sau electrocasnice. În acelaşi timp, să nu uităm de răspunderea pe care o avem faţă de vecini”, a precizat Alina Bărbulescu, specialist Asigurări Bunuri & Proprietăţi în cadrul UNSAR.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top