Business

O companie românească a deschis o sucursală în Egipt şi livrează primele echipamente fabricate în România

Compania românească CIS Gaz continuă procesul de expansiune şi consolidare a prezenţei în Egipt prin deschiderea unei sucursale în Cairo şi livrează primele echipamente fabricate în România în cadrul proiectului Hayah Karima derulat de Guvernul egiptean.

Potrivit unui comunicat al CIS Gaz, Hayah Karima este cel mai mare proiect naţional derulat de statul egiptean, prin care peste 1.400 de sate şi oraşe mici şi mijlocii vor fi racordate la reţeaua de gaze naturale. În cadrul acestui program, CIS Gaz, în consorţiu cu Total Gaz, vor livra staţii de reglare şi măsurare a gazelor naturale fabricate în România.

Echipamentele, constând în 22 de staţii de reglare şi măsurare a gazelor naturale, precum şi echipamentele necesare îmbunătăţirii a nouă staţii mai vechi, urmează să ajungă în Egipt până la finalul lunii martie a acestui an. Beneficiarul proiectului este compania de gaz egipteană Egyptian Natural Gas Holding Company (EGAS).

„Strategia noastră pe termen lung urmăreşte o creştere durabilă şi sustenabilă, bazată pe o evoluţie robustă, iar Egiptul este o piaţă în continuă creştere, cu o dezvoltare accelerată a infrastructurii gazelor naturale, ca de altfel în cam toate ţările din nordul Africii. Noua sucursală va îmbunătăţi capacitatea CIS Gaz de a deservi clienţii din regiune, fiind un pas strategic în creşterea şi inovarea continuă a serviciilor şi a soluţiilor companiei şi în afara graniţelor ţării”, a declarat Sebastian Călugăr, directorul general al CIS Group, citat în comunicat.

Noua sucursală CIS Gaz urmează să devină operaţională până la finalul primului semestru din acest an şi va beneficia de infrastructură, tehnologie şi personal specializat pentru a asigura implementarea unor proiecte complexe, inclusiv cele vizate de cooperarea dintre compania românească şi Town Gas, cea mai mare companie de distribuţie de gaze naturale din Egipt.

În toamna anului trecut, CIS Gaz a semnat un memorandum de cooperare cu Town Gas, care s-a concretizat prin semnarea contractului de joint venture la începutul acestui an, prin care cele două companii vor susţine în comun proiecte reciproc avantajoase în domeniul transportului şi distribuţiei gazelor naturale pe ambele pieţe.

În plus, în această perioadă, reprezentanţii CIS Gaz au participat la Forumul Economic Italia-România, care a avut loc la Roma, şi la târgul internaţional EGYPES 2024. Organizat în perioada 19-21 februarie 2024, EGYPES (Egypt Petroleum Show) este unul dintre cele mai importante evenimente regionale din industria de petrol şi gaze naturale. Este pentru al doilea an când compania participă la târgul internaţional cu propriul stand pentru a-şi prezenta serviciile şi produsele în vederea identificării şi valorificării unor noi oportunităţi de cooperare în sectorul energetic.

În acest an, companiile româneşti care au participat la EGYPES au fost CIS Gaz, Comes, Armax Gaz şi Euro Gas Systems.

CIS Gaz este o companie românească cu capital 100% privat, fondată în 1990 şi este unul dintre cei mai importanţi jucători din industria de petrol şi gaze naturale din România, specializaţi în construcţii-montaj conducte colectoare de transport şi distribuţie gaze naturale, precum şi instalaţii tehnologice de suprafaţă.

De-a lungul întregii sale activităţi, CIS Gaz a implementat numeroase proiecte strategice atât la nivel local, dar şi în afara ţării, având o prezenţă puternică la nivel internaţional şi parteneriate exclusive pentru o gamă completă de produse şi servicii la cele mai înalte standarde.

Începând din anul 2022, CIS Gaz este şi membru IPLOCA (The International Pipe Line and Offshore Contractors Association), cea mai mare asociaţie din industria construcţiilor de conducte onshore şi offshore la nivel mondial.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top