Energie

PepsiCo România anunță o investiție de peste 2 milioane de dolari în energie verde în România

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, anunță finalizarea celui mai recent proiect de energie verde prin integrarea de panouri fotovoltaice în cele trei site-uri din România, mai exact în Dragomirești, Popești-Leordeni și Covasna.

Proiectul sprijină obiectivele de decarbonizare ale PepsiCo Positive (pep+), întrucât PepsiCo urmărește să atingă un nivel net-zero până în 2040 și reprezintă o investiție locală de 2,1 milioane de dolari în peste 3.000 de panouri fotovoltaice, cu o capacitate instalată combinată de 1.700 kWp și cu un potențial de a genera peste 1.300 MWh de energie electrică verde pe an.

Se estimează că utilizarea acestor panouri fotovoltaice va duce la o reducere anuală a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES) cu aproximativ 500 de tone, ceea ce echivalează cu beneficiul plantării a peste 15.000 de copaci. Privind în viitor, PepsiCo evaluează posibilitatea de a instala panouri fotovoltaice în toate clădirile companiei din România.

Instalarea panourilor fotovoltaice în fabricile noastre din România reprezintă un pas important în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, ca parte a obiectivelor noastre pep+ și a angajamentului nostru de a integra sustenabilitatea în fiecare aspect al operațiunilor noastre„, a declarat Daniel Drăgușin, East Balkans Supply Chain Director, PepsiCo. „Pe lângă faptul că determină o productivitate net-zero, investiția în panouri fotovoltaice aduce și avantaje economice. Producția proprie de energie electrică ne permite să reducem costurile în comparație cu achiziția de la rețea.”

 

Cele mai recente știri

To Top