Energie

Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu 1 dolar pe baril, în urma creşterii stocurilor de ţiţei din SUA

petrol titei
Foto: iStock

Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu 1 dolar pe baril în urma creşterii stocurilor de ţiţei din SUA, influenţând mai mult piaţa decât prognoza OPEC privind creşterea solidă a cererii, transmite Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 1,01 USD pe baril, sau cu 1,2%, la 81,76 USD pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au pierdut 94 de cenţi, sau 1,2%, la 76,93 USD pe baril.

Stocurile de ţiţei din SUA au crescut cu 12 milioane de barili, până la 439,5 milioane de barili, săptămâna trecută, a declarat Administraţia pentru Informaţii în Energie, depăşind cu mult aşteptările analiştilor într-un sondaj Reuters, privind o creştere de 2,6 milioane de barili, deoarece rafinarea a scăzut la cel mai redus nivel din decembrie 2022.

”Rata de utilizare a rafinăriilor este un pseudo-dezastru, în scădere timp de patru până la cinci săptămâni la rând, la sfârşitul iernii”, a spus Bob Yawger, directorul pentru contracte futures în energie la Mizuho, adăugând că rafinăriile au menţinut activitatea lentă chiar şi după ce au ieşit dintr-un îngheţ profund, care a împiedicat operaţiunile luna trecută.

Cele mai recente știri

To Top