Transporturi

Prima navă cargo a grupului auto chinez BYD a descărcat 3.000 de vehicule electrice în Germania

Foto: iStock

Prima navă specializată în transportul de automobile aparţinând grupului auto chinez BYD a descărcat luni 3.000 de vehicule electrice în portul german Bremerhaven (Nord), marcând debutul ofensivei BYD pentru cucerirea pieţei europene, transmite AFP.

La capătul unui voiaj inaugural care a început la Shenzhen, un oraş port din sudul Chinei, nava „a ajuns duminică la cheiul din Bremerhaven iar operaţiunile de descărcare au început luni la ora 6:00 CET (5:00 GMT)”, a declarat un purtător de cuvânt al prestatorului de servicii logistice BLG, care operează terminalul auto de la Bremerhaven. Automobilele electrice „urmează să fie livrate în mai multe ţări din Europa”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Anterior, nava denumită ‘BYD Explorer No. 1’ a acostat la Vlissingen, Ţările de Jos. Vasul are capacitatea de a transporta 7.000 de automobile şi a fost construită special pentru producătorul chinez de automobile electrice, care în ultimul trimestru din 2023 a avut vânzări duble faţă de Tesla.

În total, BYD a comandat opt nave, care la fel ca şi ‘BYD Explorer No. 1’ funcţionează pe bază de gaze naturale lichefiate şi pe care intenţionează să le utilizeze pentru a-şi transporta automobilele asamblate în China în special spre Europa, susţine presa germană.

BYD (Build Your Dreams -construieşte-ţi visele- n.r.) este campionul chinez al automobilelor electrice şi cel mai mare producător mondial pe acest segment. În 2022, acest grup a încetat să mai producă automobile echipate cu motoare pe combustie pentru a se concentra pe modele hibride şi electrice.

Cele mai recente știri

To Top