Timp liber

Rețeta grecească. „Ingredientele” unei destinații perfecte indiferent de gusturi

Grecia este principala destinație turistică aleasă de români în ultimii ani, nu doar pentru vacanțele de vară, pentru plajă și relaxare, ci și pentru circuitele culturale și ecumenice. Unul dintre cele mai mari avantaje ale Greciei este clima. Sezonul estival începe în mai și se termină la finalul lunii septembrie, temperaturile fiind perfecte pentru plajă, iar primăvara și toamna sunt foarte căutate circuitele turistice tematice. Un alt element important este stilul tradițional care s-a impus ca brand de țară și este foarte apreciat de turiștii din întreaga lume. Totul este cu specific grecesc, începând de la mâncare și băutură, până la petrecerile organizate pentru vizitatori. Serviciile și prețurile sunt, de asemenea, foarte atractive. Alt „ingredient” este posibilitatea de a îmbina perfect relaxarea și călătoriile, în croaziere și excursii opționale. 

Insula Thassos a fost mereu principala destinație pentru turiștii români. Rețeta succesului este simplă: prețuri accesibile și posibilitatea de a călători cu mașina personală, cu motocicleta sau cu autocarul, nu doar cu avionul. Cei mai mulți români care și-au petrecut vacanțele în Grecia în ultimii 20 de ani au ales această destinație.

Un loc vizitat de turiști din întreaga lume este Halkidiki, unde sunt și condiții foarte bune pentru plajă, dar și pentru excursii. De aici se poate merge atât pe Muntele Olimp, tărâmului antic al zeilor, cât și în locul sfânt al creștinilor ortodocși, Muntele Athos – acesta reprezentând cea mai importantă parte a turismului religios din Halkidiki, loc dedicat exclusiv rugăciunii, dar unde pot merge doar bărbații. Tot în partea de nord a Greciei se fac circuite turistice sau excursii opționale și la Meteora, unde se vizitează cele mai importante mănăstiri, dar și obiective cu puternică încărcătură istorică.

Insulele Ionice, unde munții coboară în mare

Și cei care aleg o vacanță pe una dintre insulele Arhipelagului din Marea Ionică au foarte multe avantaje. Arhipelagul este una dintre cele 13 regiuni ale Greciei, având capitala la Corfu. Sunt șapte insule principale, predominant muntoase, cu un climat blând și relativ umed, perfect pentru a sta la plajă, în zona occidentală de coastă ale Greciei. Insulele Ionice au marele avantaj al îmbinării perfecte dintre mare și munte, cu vegetație abundentă și peisaje pitorești. Corfu, Paxos, Itaca, Cefalonia, Lefkada (Leucada) și Zante sunt insulele principale. Istoria lor este foarte veche și destul de zbuciumată, fiind, de exemplu, amintite și de Homer în epopeea antică „Odiseea”.

Foarte mulți români aleg pentru vacanțele de vară Insula Corfu, unde se poate ajunge și cu mașina personală sau cu autocarul, traversând cu feribotul. Pentru cei care iubesc natura și distracția, Zakynthos este destinația perfectă. Este cea mai însorită insulă a Greciei, cu 123 de kilometri de coastă, cu foarte multe plaje, pentru toate gusturile. Este insula muzicii, a petrecerilor, a relaxării și a aventurii, dar vizitatorii trebuie să respecte și regulile impuse pentru protejarea țestoaselor Caretta-Caretta. O curiozitate a naturii este faptul că formațiunile stâncoase care ies din apa Mării Ionice, dar și din Mediterana, par niște imense țestoase din aceeași specie care aici este protejată prin lege. Plaja Navagio, nord-vestul insulei, este renumită pentru aceste stânci în formă de țestoase.

Insula Skiathos este la fel de îndrăgită de turiștii din întreaga lume. Este situată în Marea Egee și oferă o priveliște magnifică spre Muntele Pelion. Insula face parte din Sporadele de Nord, unul dintre cele mai frumoase arhipelaguri, iar numele ei înseamnă „în umbra Muntelui Athos”. 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top