Actualitate

Spania creează un fond de 2 miliarde euro pentru a atrage investiţii străine

euro economie
Foto: iStock

Guvernul spaniol a aprobat miercuri crearea unui fond dotat cu două miliarde euro (2,22 miliarde dolari) pentru a atrage investiţii străine în sectoare strategice, precum proiectele „care promovează transformarea modelului productiv”, relatează agenţia EFE.

Într-un comunicat, Ministerul Economiei a explicat că aceste proiecte vor fi sprijinite prin Fondul de Co-investiţii (FOCO), un nou instrument financiar cu fonduri europene Next Generation EU, provenite din actul adiţional al Planului de Recuperare post pandemie şi a cărui gestionare a fost acordată societăţii publice Cofides.

Scopul este atragerea de investiţii străine către companii private ce realizează investiţii în Spania în „activităţi aliniate cu Planul de Recuperare”, precum tranziţia energetică, transformarea digitală sau mobilitate sustenabilă.

Totodată, Guvernul a decis să majoreze cu 100 milioane de euro (111 milioane de dolari) linia de finanţate pentru IMM-uri şi mici proiecte de export şi investiţii- pe care a aprobat-o în iunie 2017- în sarcina Fondului pentru Internaţionalizarea Companiilor (Fiem).

Cele mai recente știri

To Top