Transporturi

Tesla se aşteaptă să crească preţurile Model 3 în Europa, după tarifele mai mari ale UE pentru vehiculele electrice din China

Foto: iStock

Tesla a declarat joi că va creşte probabil preţurile în Europa ale vehiculului său Model 3, de la 1 iulie, după ce Uniunea Europeană a declarat că va impune tarife provizorii mai mari pentru maşinile electrice importate din China, transmite CNBC.

”Anticipăm că va fi nevoie să creştem preţurile pentru vehiculele Model 3 începând cu 1 iulie 2024. Acest lucru este determinat de taxele suplimentare de import care ar putea fi impuse vehiculelor electrice fabricate în China şi vândute în UE”, se arată într-o notificare de pe site-ul Tesla.

Compania nu a dezvăluit cu cât intenţionează să majoreze preţul Model 3 pentru Europa în acest moment.

Comisia Europeană a declarat săptămâna aceasta că creşte tarifele la maşinile importate din China în blocul celor 27 de ţări.

Taxele mai mari sunt rezultatul unei anchete a UE în sectorul vehiculelor electrice din China, care a concluzionat că lanţul valoric al vehiculelor electrice cu baterii din China ”beneficiază de subvenţii neloiale”.

Aceste taxe provizorii vor intra în vigoare din 4 iulie, dacă UE nu ajunge la o soluţie cu autorităţile chineze. Aşa-numitele măsuri definitive vor fi implementate la patru luni după aceasta.

Vehiculele electrice chinezeşti se vor confrunta cu tarife de până la 38,1%.

În timp ce unii producători de vehicule electrice au fost informate despre taxe specifice, Tesla nu a primit încă taxa exactă pe care va trebui să o plătească pentru maşinile pe care le produce în China şi le importă în UE.

Comisia a spus în această etapă că Tesla ”poate primi un nivel al taxei calculat individual”.

Shanghai găzduieşte una dintre cele mai mari Gigafabrici Tesla. În 2023, producătorul auto american a livrat 947.000 de vehicule din fabrica sa din Shanghai, 600.000 fiind destinate pieţei chineze, iar restul exportate, potrivit presei de stat chineze.

Cele mai recente știri

To Top