Tehnologie

Threads a devenit aplicaţia cu cea mai rapidă creştere din toate timpurile

Aplicaţia dedicată celei mai noi reţele sociale dezvoltate de Meta a depăşit ChatGPT şi a devenit aplicaţia cu cea mai rapidă creştere din istorie.

Comparând cele mai performante aplicaţii în funcţie de timpul necesar pentru a ajunge la 1 milion de download-uri, Metalytiq confirmă ridicarea meteorică a noii reţele sociale lansate de Meta, cu o viteză nemaivăzută până acum.

Threads a avut nevoie de o singură oră pentru a atinge 1 milion de utilizatori. Nicio altă aplicaţie (sau platformă socială) nu avut parte de o creştere atât de abruptă.

Spre comparaţie, ChatGPT, aplicaţia care doborâse recent recordul pentru cea mai rapidă creştere până la 1 milion de utilizatori, a avut nevoie de cinci zile.

Într-un clasament realizat de Metalytiq cu aplicaţiile care au atins cel mai rapid 1 milion de utilizatori urmează Instagram cu 76 de zile, Spotify cu 152 de zile, Facebook cu 304 zile, Twitter cu 730 de zile şi Netflix cu 1.278 de zile.

La baza creşterii meteorice a Threads au stat doi factori de bază: interesul cu care utilizatorii aşteptau o alternativă la Twitter (după toate schimbările nepopulare aduse de Elon Musk) şi înregistrarea rapidă în cadrul platformei, pe baza contului de Instagram.

Multe personalităţi au fost prezente şi au postat pe Threads încă din prima zi, ceea ce pare să arate o campanie prin care Meta le-a motivat cumva pe acestea pentru a pune umărul la popularizarea platformei.

Aplicaţia Threads nu este încă disponibilă în Europa, Meta amânând lansarea acesteia aici din cauza legislaţiei care nu-i permite că amestece datele Instagram cu cele generate de Threads.

Cele mai recente știri

To Top