Energie

Transgaz a decis înființarea unei companii pentru transportul hidrogenului

Transgaz a anunțat astăzi la BVB înfiinţarea unei companii având ca obiect de activitate transportul hidrogenului, care se va numi Societatea Transport România Hidrogen SRL.

”Cu 154.772.981 de voturi Pentru reprezentând 100% din numărul total de voturi exprimate, aprobă înfiinţarea unei societăţi cu răspundere limitată având ca obiect de activitate transportul hidrogenului, cu asociat unic Transgaz SA. În conformitate cu prevederile Ordinului nr.551/31.05.2024 al Secretarului General al Guvernului, statutul Societăţii Transport România Hidrogen SRL, nou înfiinţată, va fi refăcut în sensul respectării prevederilor art.197 alin. (1) şi alin. (4) din Legea societăţilor nr.31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv Societatea va fi administrată de unul sau mai mulţi administratori, asociaţi sau neasociaţi, numiţi prin actul constitutiv sau de adunarea generală, şi nu de către un Consiliu de administraţie”, arată un anunţ transmis de companie Bursei de Vallori Bucureşti (BVB).

În acest sens, se mandatează Ion Sterian, în calitate de director general al Transgaz SA să deruleze toate formalităţile legale necesare înfiinţării societăţii cu răspundere limitată conform celor solicitate şi să semneze toate documentele aferente formalităţilor respective, inclusiv statutul societăţii ce urmează a fi înfiinţată, se mai arată în comunicatul de la BVB.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top