Transporturi

Turkish Airlines vrea să cumpere 355 de aeronave Airbus noi

Foto: iStock

Turkish Airlines a purtat sâmbătă discuţii cu Airbus despre o potenţială comandă de 355 de aeronave noi, a anunţat agenţia de ştiri de stat Anadolu, transmite Reuters.

În timpul întâlnirii, care a avut loc la Istanbul, oficialii de la Turkish Airlines au discutat despre cumpărarea a 75 de avioane A350-900 cu fustă largă şi 15 avioane A350-1000 cu corp larg, precum şi a 250 de avioane A321neo cu corp îngust şi cinci avioane cargo A350F, pe lângă 10 aparate A350-900, pentru care au fost deja convenite condiţii.

Dacă părţile vor fi de acord, comanda va fi cea mai mare din istoria companiei aeriene.

În mai, preşedintele Turkish Airlines, Ahmet Bolat, a declarat că Turkish Airlines intenţionează să comande un total de 600 de aeronave noi în iunie şi că acestea vor fi livrate în decurs de 10 ani.

O parte din comandă ar fi opţională, iar ordinul final va depinde de o decizie guvernamentală, aşteptată în două luni, a spus el în iunie.

Oficialii Turkish Airlines au purtat, de asemenea, discuţii cu Rolls Royce pentru serviciile de întreţinere a motoarelor şi motoare de rezervă pentru aeronava cu corp larg A350, a spus Anadolu.

 

Cele mai recente știri

To Top