Actualitate

Un număr record de investitori individuali susțin pachetul salarial record al lui Elon Musk

Un număr record de investitori individuali au votat deja asupra propunerilor cheie abordate în cadrul viitoarei Adunări Generale Anuale (AGA) a Tesla, majoritatea susținând mult discutatul pachet de compensații al lui Elon Musk, potrivit celor mai recente date furnizate de platforma de tranzacționare și investiții eToro.

Utilizatorii eToro care dețin acțiuni Tesla au votat prin reprezentare privind mai multe propuneri asupra cărora se va decide la AGA din 13 iunie, una dintre acestea fiind aprobarea sau nu a planului de remunerare de 56 de miliarde de dolari al lui Elon Musk. Cu mai mult de trei săptămâni rămase în care investitorii pot vota prin reprezentare, AGA a companiei Tesla a înregistrat deja cea mai mare participare de până acum a utilizatorilor eToro, depășind recordul anterior stabilit de GameStop.

Până în prezent, au fost exercitate voturi pentru aproximativ un sfert (24%) din toate acțiunile Tesla deținute de utilizatorii eToro. Pentru comparație, la recenta AGA a Microsoft, cifra echivalentă a fost de 1,7%, în timp ce pentru Apple a fost de 1,9%.

Yoni Assia, CEO și co-fondator al eToro, a declarat: „Tesla este cea mai populară acțiune de pe platforma eToro și este o companie de care utilizatorii eToro sunt foarte pasionați. Sunt încântat că atât de mulți dintre ei au șansa de a lua parte la ceea ce este probabil cea mai așteptată AGA a companiei din ultimii ani. Acesta este exact motivul pentru care am lansat votul prin reprezentare la începutul anului trecut – pentru a le oferi investitorilor individuali posibilitatea de a influența guvernanța corporativă a companiilor în care investesc și la care țin.”

Tesla a îndemnat comunitatea sa de investitori individuali să participe la AGA, iar în urmă cu câteva zile CEO-ul Elon Musk și-a exprimat îngrijorarea într-o postare pe X că un număr semnificativ de investitori individuali Tesla nu au reușit să voteze prin reprezentare.

Acționarilor Tesla li s-a cerut să voteze privind o serie de întrebări pentru următoarea AGA. În ceea ce privește remunerarea lui Elon Musk, votul a fost în mod specific asupra „unei propuneri Tesla de ratificare a acordării de opțiuni de cumpărare de acțiuni 100% bazate pe performanță pentru Elon Musk, care a fost propusă și aprobată de acționarii noștri în 2018”. Dintre utilizatorii eToro care au votat cu privire la această propunere, peste 80% au votat în favoarea propunerii.

Cele mai recente știri

To Top