Asigurări

UNSAR: Opt din zece români consideră esenţială protecţia împotriva furturilor din locuinţe

imobiliare

Opt din zece români consideră că protecţia împotriva furturilor din locuinţe este importantă şi foarte importantă, arată rezultatele celei mai recente cercetări sociologice realizate de IRES la solicitarea Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

Potrivit sursei citate, 32% dintre românii care se simt ameninţaţi de producerea unui furt din locuinţa lor şi care consideră că riscul de producere este mare şi foarte mare menţionează drept cauză care ar contribui la creşterea riscului de furt faptul că au trecut deja prin experienţe similare. Alţi 27% fac referire la riscul perceput al infracţiunilor din proximitate, 17% la frecvenţa producerii furturilor în zona în care locuiesc, 12% la atractivitatea locuinţei pentru hoţi, în timp ce alţi 12% menţionează alte motive.

În acelaşi timp, românii nu rămân nepăsători în faţa furturilor şi apelează la măsuri de protecţie, precum: sistemele de alarmă/antiefracţie (23%), asigurarea facultativă de locuinţă care acoperă şi riscul de furt (10%), uşa antiefracţie pentru accesul în casă (7%), dar şi deţinerea unui câine de pază (3%).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top