Asigurări

UNSAR: Peste 3.600 de dosare de daună avizate ca urmare a cutremurelor

Cutremurul a fost motivul pentru care, în primele 7 luni ale acestui an, asiguratorii membri ai Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România au deschis peste 3.600 de dosare de daună, în baza asigurărilor pentru locuinţe şi a celor pentru bunuri şi proprietăţi dedicate companiilor, conform unei analize realizate la nivelul asociaţiei.

În aceeaşi perioadă, au fost achitate despăgubiri în baza poliţelor pentru locuinţe şi a celor pentru companii de aproape 18 milioane de lei, doar pentru acoperirea daunelor produse de cutremure.

„Azi, când comemorăm 83 de ani de la producerea cutremurului din 10 noiembrie 1940, primul mare cutremur din România contemporană, ne dorim ca fiecare dintre noi să fie #sigurACASÂ alături de cei dragi. O asigurare va face mereu diferenţa în cazul producerii unor astfel de dezastre”, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.

În România, locuinţele pot fi protejate împotriva riscului de cutremur la valoarea lor reală (inclusiv a bunurilor conţinute) în baza asigurărilor facultative. Acestea se pot încheia doar pentru acele locuinţe care sunt deja protejate printr-o poliţă obligatorie PAD. Poliţele facultative oferă un nivel de protecţie extins, putând acoperi, pe lângă riscul de cutremur, o serie de fenomene naturale, dar şi alte tipuri de riscuri, precum: inundaţii, alunecări de teren, incendiu, explozie, căderi de corpuri, inundaţii produse de avarii ale instalaţiilor de apă-canal, climatizare, termoficare, inundaţii produse vecinilor, defecţiuni ale centralei termice, daune ale bunurilor electronice/electrocasnice etc.

„În condiţiile în care 5 din 10 români se tem că un cutremur le-ar putea afecta locuinţa la un moment dat, dar doar 1 din 10 ar fi pregătit financiar în cazul unui dezastru, accesarea unei soluţii de protecţie financiară precum poliţa facultativă de asigurare devine cu atât mai importantă”, a spus Alina Bărbulescu, specialist Asigurări Bunuri & Proprietăţi în cadrul UNSAR.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top