Tehnologie

Vânzările de iPhone-uri ale Apple au scăzut drastic în China

Foto: iStock

Vânzările de iPhone-uri ale Apple au scăzut drastic în China în primul trimestru al acestui an, deoarece compania a întâmpinat o concurenţă puternică din partea mărcii autohtone Huawei, potrivit unui nou raport al firmei de cercetare de piaţă Counterpoint Research, transmite CNBC.

Apple a înregistrat o scădere a vânzărilor de iPhone-uri cu 19,1% în primele trei luni ale anului, arată datele Counterpoint, în timp ce gigantul chinez de telecomunicaţii şi electronice de larg consum Huawei a văzut o renaştere a afacerii sale cu smartphone-uri.

Firma din Shenzhen, China, a înregistrat o creştere uimitoare a vânzărilor de smartphone-uri, cu 69,7% în primul trimestru, a spus Counterpoint.

Acest lucru s-a datorat în mare parte lansării smartphone-ului Huawei Mate 60, care vine cu un cip de ultimă generaţie care permite conectivitatea mobilă 5G de generaţie următoare.

Începând din 2019, SUA au impus sancţiuni Huawei, în încercarea de a împiedica grupul să acceseze o astfel de tehnologie, aproape ştergând afacerea Huawei cu smartphone-uri. Acum, Huawei realizează o revenire.

Compania este al patrulea cel mai mare producător de smartphone-uri din China, potrivit notei de cercetare de marţi a Counterpoint, punând presiune asupra Apple, care ocupă loculul al treilea.

”Vânzările Apple au fost reduse în timpul trimestrului, deoarece revenirea Huawei a afectat direct Apple în segmentul premium. În plus, cererea de înlocuire pentru Apple a fost uşor redusă în comparaţie cu anii precedenţi”, a declarat Ivan Lam, analist senior de cercetare pentru Counterpoint Research, într-un comunicat.

Lam a sugerat că producătorul de iPhone-uri şi-ar putea reveni în China, cu posibilitatea unor noi opţiuni de culoare pentru dispozitivele sale emblematice, reduceri agresive de preţuri şi noi funcţii de inteligenţă artificială, care urmează să fie prezentate la viitoarea Conferinţă Mondială a Dezvoltatorilor din iunie.

”Aceasta are potenţialul de a muta acul pe termen semnificativ mai lung”, a spus el.

Perspectiva industriei smartphone-urilor din China

Pe ansamblu, vânzările de smartphone-uri în China au crescut cu 1,5% de la an la an, în primele trei luni ale anului, marcând al doilea trimestru de creştere pozitivă pentru industrie.

Counterpoint a spus că anticipează o creştere cu o singură cifră pentru piaţa de smartphone-uri din China, în 2024.

Firma a sugerat că se aşteaptă ca funcţiile AI încorporate în telefoanele producătorilor chinezi de smartphone-uri să stimuleze cererea reînnoită pentru telefoane mobile noi.

Producătorii chinezi de dispozitive Xiaomi şi Oppo au integrat procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, care este proiectat pentru aplicaţii AI, în cele mai recente telefoane emblematice ale lor.

Între timp, spinoff-ul Huawei Honor a prezentat o funcţie de urmărire a ochilor alimentată de AI în cel mai recent smartphone al său emblematic, Magic 6 Pro, care permite utilizatorului să controleze o maşină folosind ochii.

Firmele chineze de smartphone-uri vor începe probabil să includă noi progrese AI în telefoanele lor cu preţ mediu, în viitor, a spus Counterpoint.

Cele mai recente știri

To Top