Tehnologie

Volkswagen suspendă producţia a două modele electrice din cauza cererii slabe

service fabrica masini volkswagen

Volkswagen va suspenda producţia de automobile electrice ID.3 şi Cupra Born la uzinele sale din Zwickau şi Dresda, în Germania, în primele două săptămâni din octombrie, din cauza cererii mai slabe, a declarat marţi un purtător de cuvânt al constructorului auto, citat de Reuters.

Din cauza situaţiei actuale a pieţei, producţia de vehicule va fi redusă în timpul sărbătorilor de toamnă în Saxonia, în perioada 2-13 octombrie, la uzina Volkswagen din Zwickau, a declarat purtătorul de cuvânt. ââ

Producţia modelului ID.3 la Dresda va fi suspendată din 2 octombrie şi va fi reluată începând cu 16 octombrie.

Volkswagen a refuzat să comenteze numărul de angajaţi afectaţi. Constructorul auto a declarat la începutul acestei luni că nu va prelungi contractele pe perioadă determinată a 269 de angajaţi de la uzina sa complet electrică din Zwickau.

Constructorul auto german se confruntă cu o concurenţă tot mai mare din partea Tesla şi a unui număr tot mai mare de producători auto chinezi, precum şi cu o cerere scăzută pe piaţa europeană a vehiculelor electrice, din cauza inflaţiei ridicate şi a reducerii subvenţiilor.

Cele mai recente știri

To Top