Business

Dr. Max a achiziţionat farmaciile Gedeon Richter

Dr. Max România continuă să îşi întărească poziţia în piaţă, prin achiziţionarea farmaciilor Gedeon Richter şi a distribuitorului Pharmafarm, ajungând astfel la peste 850 de farmacii în România, informează un comunicat de presă.

„Odată cu integrarea operaţiunilor de retail şi distribuţie ale Gedeon Richter, ne vom consolida poziţia în piaţă şi reconfirmăm faptul că facem parte dintr-un grup puternic şi ambiţios. Cu această nouă achiziţie, ne propunem să răspundem cât mai bine nevoilor pacienţilor din România, oferindu-le servicii accesibile şi un portofoliu larg de produse”, a declarat directorul general al lanţului Dr. Max România, Cezar Zaharia.

Tranzacţia respectă toate criteriile în vigoare impuse de lege şi a fost aprobată de Consiliul Concurenţei, ceea ce marchează o nouă etapă în procesul de integrare a operaţiunilor de retail şi distribuţie ale companiei Gedeon Richter, proces care se va întinde pe parcursul mai multor luni.

Dr. Max România este unul dintre cele mai mari grupuri farmaceutice din România, care oferă servicii de retail farmaceutic şi distribuţie de medicamente, având o cifră de afaceri de peste 1,3 miliarde de euro în 2022 şi peste 5.000 de angajaţi. Compania deţine două linii de business, ambele de importanţă strategică: linia de distribuţie de medicamente Mediplus şi linia de retail farmaceutic Dr. Max.

Cu o experienţă de peste 18 ani, Dr. Max Group ocupă numărul 2 în Europa prin intermediul a peste 2500 de farmacii. În companiile din grup îşi desfăşoară activitatea în peste 17.000 de angajaţi, în 14 ţări.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top