Bănci

EXCLUSIV! Decizie oficială: BRD închide sucursala din Parlament

BRD Groupe Société Générale a hotărât să închidă sucursala deschisă în Palatul Parlamentului, așa cum anunțase Income Magazine încă din luna decembrie a anului trecut. Anunțul oficial a fost trimis către clienții aflați în baza de date a sucursalei din Parlament. Astfel, din data de 27 ianuarie 2024, sucursala BRD din Parlament își va înceta activitatea, iar clienții acesteia vor fi transferați către sucursala din 13 septembrie, conform anunțului trimis clienților de către grupul bancar și intrat în posesia Income Magazine.

„La fel ca oricare entitate comercială, băncile, inclusiv BRD, evaluează periodic performanța propriilor rețele de unități printr-un set de indicatori economici și financiari. Scopul este de a avea informații fiabile pentru a aloca resurse acolo unde ele pot crea rentabilitate pentru acționari și produce valoare adăugată pentru clienții băncii. Acest proces este permanent și se repetă periodic, fiind necesare mai multe iterații și o observare pe o perioadă semnificativă de timp – uneori chiar mai mult de 1 an – înainte de a lua în final o astfel de decizie,” a transmis departamentul de comunicare al BRD, într-un punct de vedere pentru Income Magazine solicitat la începutul lunii decembrie a anului trecut.

Unul dintre indicatorii de performanță ai unei sucursale bancare este volumul de credite acordate, iar sucursala din Palatul Parlamentului, din motive ușor de înțeles, nu avea un volum de credite acordate care să fie comparabil cu al unei sucursale obișnuite, în consecință performanța sucursalei este una mai slabă.

Informația închiderii punctului de lucru din Palatul Parlamentului vine în contextul în care băncile din România vor plăti impozite mai mari de la începutul anului viitor, după ce Guvernul a introdus un impozit de 2% pe cifra de afaceri, prin pachetul de măsuri fiscale. O analiză PwC arăta că rata efectivă de taxare pentru unele bănci poate ajunge până la 72% din profitul brut, după introducerea taxei pe cifra de afaceri.

BRD Groupe Société Générale operează o rețea de 432 de unități. Activele totale ale băncii se ridicau, la sfârșitul lunii septembrie 2023, la 77 miliarde lei.

BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 117.000 de angajați în 60 de țări și 25 de milioane de clienți la nivel mondial.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top