Fără categorie

M Core intră pe piața din România printr-o achiziție de 219 milioane de euro

Grupul paneuropean M Core intră oficial pe piața din România cu cea mai mare tranzacție a sa de până acum, o investiție de aproape 219 milioane de euro în 25 de active.

Acordul a fost finalizat pe 6 decembrie a.c. și prevede ca M Core să achiziționeze un portofoliu de retail de 132.000 mp de la Mitiska REIM. Grupul va deveni astfel unul dintre cei mai mari proprietari de pe piața de retail din România. În această tranzacție, M Core a fost asistat de compania de consultanță imobiliară iO Partners.

Proprietățile achiziționate de M Core sunt localizate în 24 de orașe din toată țară, inclusiv în Arad, Iași sau București. Cele 25 de centre retail oferă un mix variat de chiriași, incluzând branduri internaționale de renume precum Deichmann, Pepco, KFC, Lidl și H&M.

Printre parcurile de retail achiziționate se numără și Shopping Park Pipera Plaza, care are o suprafață închiriabilă de 11.000 mp GLA și 35 de unități, inclusiv chiriași ca Starbucks, JYSK sau furnizori naționali de servicii. Din portofoliul achiziționat face parte și Shopping Park Medias, cu o suprafață închiriabilă 9.089 mp GLA și 16 unități, inclusiv lanțul european de supermarketuri Kaufland.

Lansarea M Core în România reprezintă următorul pas în viziunea de extindere a grupului imobiliar. Compania este condusă de cei doi co-CEO M Core România, Sebastian MacDonald-Hall și James Fife.

Odată cu recenta achiziție, Sebastian MacDonald-Hall subliniază că M Core este pregătită să-și întărească prezența în regiune, aliniindu-se la obiectivul întregului grup de creștere strategică. Astfel, M Core intenționează să-și consolideze portofoliul românesc prin investiții constante, pentru a replica abordarea de succes implementată în Marea Britanie, Franța, Germania și Polonia.

Sebastian MacDonald-Hall, M Core Chief Investment Officer (Europa) și co-CEO M Core România, comentează: „Sunt încântat să anunț prima achiziție de portofoliu a M Core în România. Pentru noi, România are o semnificație strategică și prezintă oportunități solide de investiții, iar această tranzacție marchează un moment esențial pentru grupul nostru.

Pentru a asigura succesul nostru în România, am adus o echipă cu experiență, dedicată gestionării acestor investiții. Aceasta nu va oferi doar servicii excepționale, ci își propune să cultive parteneriate de durată cu business-uri și comunități din regiune.

Extinderea M Core în România reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea grupului, întărind strategia noastră orientată spre viitor și încrederea în piața locală. Pe măsură ce continuăm să ne lărgim portofoliul, angajamentul nostru de a oferi excelență în servicii și de a ne implica în comunitățile locale rămâne neclintit.”

James Fife, Chief Executive Officer al LCP în Polonia, parte a M Core și co-CEO al M Core România, a adăugat: „După o perioadă extinsă de analiză a oportunităților din piețele emergente, sunt încântat să mă alătur lui Sebastian MacDonald-Hall în lansarea portofoliului nostru din România. Prin intrarea pe piața românească, putem să ne diversificăm portofoliul și să generăm noi oportunități pentru a stabili relații puternice de business la nivel național. Pe măsură ce căutăm să ne extindem și în 2024, sustenabilitatea activelor și integrarea comunităților vor rămâne punctele cheie în strategia noastră de dezvoltare.

În această perioadă de expansiune continuă, M Core a colaborat cu Oliver Fraser-Looen pentru a identifica oportunitățile de investiții și pentru a sprijini planurile de expansiune ale colectivului.

Comentând implicarea sa, Oliver Fraser-Looen declară: „Acesta este un moment cheie pentru grupul M Core, deoarece acesta continuă să realizeze investiții dinamice și să se extindă și în alte teritorii din Europa. Cu o experiență de peste 35 de ani în investiții pe piața imobiliară comercială, M Core se află într-o poziție privilegiată pentru a continua să identifice oportunități de achiziție a căror valoare să o maximizeze în timp.”

Andrei Văcaru, Head of Capital Markets iO Partners, comentează: „Aceasta este cea mai mare tranzacție cu proprietati într-o singură țară din 2023 în Europa Centrală și de Est. Astfel, reprezintă un puternic vot de încredere pentru piața din România și confirmă rolul in crestere al M Core în regiune. Tranzacția demonstrează capacitatea iO de a ne sprijini clienții să navigheze intr-un context de piață complex și să profite de oportunități.”

Concomitent, M Core s-a extins și pe piața iberică prin deschiderea sediului său din Madrid, precum și prin finalizarea unei investiții de 30 de milioane de euro în parcul comercial Quadernillos. Acesta a fost achiziționat de Proudreed, parte din M Core, în parteneriat cu BPN Capital Partners, marcând primul activ iberic care se alătură portofoliului de 6 miliarde de euro al grupului din Europa.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top