Actualitate

Nicolae Ciucă: Orice intervenție în momentul de față pe fiscalitate bulversează absolut orice

„Orice intervenție în momentul de față pe fiscalitate bulversează absolut orice, speranța noastră de dezvoltare economică, o dispersează, efectiv, pulverizează încrederea ce s-a realizat între mediul de afaceri și decidenții politici, motiv pentru care nu se va întâmpla”, spune Nicolae Ciucă.

„Pentru că am vorbit despre stabilitate, predictibilitate și de încredere, vreau să fac o menține absolut necesară. Cred că așteptați de la noi un angajament ferm vis-a-vis de ceea ce înseamnă menținerea fiscalității pentru anul 2024. Am avut discuții în coaliție, este o linie peste care Partidul Național Liberal nu poate să treacă, și am discutat cu liderii Partidului Social-Democrat, cu premierul Marcel Ciolacu și am explicat că orice intervenție în momentul de față pe fiscalitate bulversează absolut orice, speranța noastră de dezvoltare economică, o dispersează, efectiv, pulverizează încrederea ce s-a realizat între mediul de afaceri și decidenții politici. Motiv pentru care nu se va întâmpla ca fiscalitatea să fie modificată în 2024”, a spus Ciucă.

Liderul liberal a spus că pentru îndeplinirea jalonului din PNRR, care urmează să facă obiectul unei decizii pentru anul 2025, va fi nevoie de dialog, „dar nu un dialog pe marginea a două săptămâni de zile sau trei săptămâni de zile, ci un dialog așezat, de durată, care să analizeze toate detaliile legate de ceea ce va însemna un nou Cod Fiscal, care nu va avea nu va produce efecte pentru un an de zile sau pentru doi ani de zile ci este un Cod care trebuie așezat pentru a putea să producă efecte pe termen mediu și lung”.

„Nu putem să mergem doar pe beneficii pentru o anumită categorie socială, nu putem să continuăm să adâncim disparitățile existente în momentul de față. Ca atare, este absolut necesar ca toate măsurile care se iau să producă efecte pentru toată lumea, să producă efecte și pentru bugetul de stat, mă refer la cheltuielile de la bugetul de stat, să producă efecte și pentru mediul de business.    Și pentru pensionari, și pentru clasa de mijloc. Este absolut necesar să asigurăm acest echilibru al măsurilor astfel încât să ținem totuși cont că singura modalitate prin care putem să asigurăm și să colectăm resurse la buget, să avem de unde să asigurăm tot ceea ce ține de măsurile sociale există o singură soluție, investițiile. Banii sunt singurii care aduc bani, nu știu altă formulă prin care putem să aducem bani la buget, bani înseamnă investiții”, a precizat Ciucă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top