Actualitate

Producţia industrială a României, în scădere cu 5,1% în primele opt luni

Producţia industrială a scăzut, în primele opt luni ale anului în curs, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 5,1% fiecare, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), date joi publicităţii.

În luna august 2023, producţia industrială a scăzut faţă de iulie 2023 atât ca serie brută, cu 7,6%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 0,4%.

Comparativ cu luna august 2022, producţia industrială a fost în scădere în august 2023 cu 5,8% ca serie brută şi cu 5,6% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

În perioada 1 ianuarie – 31 august 2023, comparativ cu intervalul similar din 2022, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 5,1%, ca urmare a scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-10,9%) şi industriei prelucrătoare (-4,6%). Industria extractivă a crescut cu 3,5%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele opt luni din 2023, comparativ cu perioada similară a anului trecut, a fost în scădere cu 5,1%, din cauza reducerilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-11,0%) şi industria prelucrătoare (-4,5%). Industria extractivă a crescut cu 3,5%.

În august 2023, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 7,6%, ca urmare a scăderilor înregistrate de industria prelucrătoare (-8,9%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-2,7%). Industria extractivă a crescut cu 1,2%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost în scădere cu 0,4% faţă de luna precedentă. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 1,5%, în timp ce industria prelucrătoare şi industria extractivă au crescut cu 0,1% fiecare.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 5,8%, din cauza a scăderilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-8,3%) şi industria prelucrătoare (-6,2%). Industria extractivă a crescut cu 6,8%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost în scădere cu 5,6%, ca efect al scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-8,8%) şi industriei prelucrătoare (-5,9%). Industria extractivă a crescut cu 6,9%.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top