Tehnologie

Xiaomi şi-a prezentat primul automobil electric şi vrea să devină un producător de top

masini electrice
Foto: iStock

Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a dezvăluit joi primul său automobil electric şi totodată a anunţat că obiectivul său este acela de a deveni unul dintre primii cinci producători mondiali de automobile, transmite Reuters.

Primul vehicul electric marca Xiaomi este un sedan denumit SU7 şi analiştii se aşteaptă să fie echipat cu acelaşi sistem de operare precum cel utilizat de telefoanele companiei chineze.

Însă acest automobil electric îşi face debutul pe piaţă într-un moment în care China, cea mai mare piaţă auto din lume, se confruntă cu supracapacităţi de producţie şi încetinirea cererii, rezultatul fiind un război agresiv al preţurilor.

„Prin eforturi susţinute în următorii 15-20 de ani, vom deveni unul dintre primii cinci constructori auto din lume, ceea ce va ridica industria auto chineză”, a declarat fondatorul şi directorul general de la Xiaomi, Lei Jun, la evenimentul de prezentare a primului automobil electric al producătorului de telefoane.

Xiaomi lucrează de mai mulţi ani la un automobil electric. Mii de ingineri au fost implicaţi în dezvoltarea sedan-ului SU7 iar investiţiile în acest proiect au depăşit 1,4 miliarde de dolari. Prin acest produs, gigantul chinez din domeniul tehnologiei vrea să cucerească o cotă importantă din piaţa automobilelor electrice şi să concureze cu liderul Tesla.

Cele mai recente știri

To Top