Asigurări

Cea mai mare despăgubire în baza unei asigurări de viaţă a depăşit 1,48 milioane lei, în 2022

bani
Foto: iStock

Cea mai mare despăgubire acordată anul trecut în baza unei asigurări de viaţă a depăşit suma de 1,48 milioane lei, potrivit datelor publicate marţi de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

În total, valoarea celor mai mari 5 indemnizaţii plătite în 2022 în baza unor astfel de poliţe a depăşit 4,6 milioane lei acestea fiind achitate ca urmare a unor îmbolnăviri grave sau decese ale persoanelor asigurate, cauzate de diferite forme de cancer.

Trei dintre poliţe au fost contractate individual, o asigurare a fost încheiată prin intermediul unei bănci, iar o alta ca un beneficiu salarial acordat de angajator – toate oferind, însă, protecţie financiară familiilor asiguraţilor.

„Asigurările de viaţă sunt o modalitate responsabilă de a ne asigura că cei dragi vor fi protejaţi financiar în cazul unor evenimente nefericite, imprevizibile. Ele ne oferă siguranţa că familiile noastre vor avea parte de un sprijin, indiferent de ce ne rezervă viitorul”, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.

Indemnizaţiile brute plătite românilor în baza poliţelor de asigurare de viaţă, inclusiv maturităţile şi răscumpărările, au crescut anul trecut cu peste 25% faţă de 2021, până la valoarea de 1,8 miliarde lei.

În plus, din cea mai recentă ediţie a Barometrului UNSAR – IRES privind Percepţia riscului şi cultura asigurărilor rezultă că interesul pentru asigurările de viaţă este unul ridicat, 4 din 10 români intervievaţi fiind mai interesaţi de aceste poliţe.

În acest context, UNSAR lansează marţi campania #gatapentruVIATA, ediţia a IV-a, o iniţiativă de educaţie financiară anuală, dedicată asigurărilor de viaţă şi sănătate. Ediţia din acest an se adresează cu precădere familiilor cu copii, proiectul venind cu informaţii utile despre beneficiile oferite de aceste produse financiare.

Astfel, campania îşi propune să aducă în discuţie instrumentele financiare de protecţie pe care tinerele familii le au la dispoziţie, într-o formă inedită, cu diverse instrumente interactive atât pentru cei mari, cât şi pentru cei mici. Acestea pot fi descoperite pe pagina dedicată a proiectului, găzduită de platforma www.asiguropedia.ro.

Înfiinţată în 1994, UNSAR reprezintă 21 de companii de profil care deţin o pondere de peste 90% din piaţa locală de asigurări. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe.

Cele mai recente știri

To Top