Asigurări

Incendiile, principala cauză pentru cele mai mari despăgubiri plătite pe liniile property şi asigurări de locuinţă

Incendiile rămân principala cauză pentru cele mai mari despăgubiri plătite de Omniasig pe liniile Property şi Asigurări de locuinţă, în timp ce linia de asigurare RCA marchează cea mai mare despăgubire plătită în primul semestru al acestui an, arată analiza Omniasig Vienna Insurance Group.

„În clasamentul aferent liniei de asigurări RCA, cea mai mare despăgubire a fost de peste 5 milioane lei, plătită în urma unui accident care a avut loc în Italia, în care un autocamion cu remorcă a lovit şoferul unui autoturism oprit pe banda de urgenţă pentru a schimba anvelopa, provocând decesul acestuia”, menţionează reprezentanţii Omniasig.

Totodată, cea de-a doua despăgubire, în valoare de peste 2,9 milioane lei, a fost plătită ca urmare a vătămării corporale rezultate în urma unui accident petrecut în Germania, în care şoferul unui ansamblu cap tractor-remorcă a fost lovit din spate, la schimbarea benzii de circulaţie, de un autoturism care circula cu viteză, rezultând astfel vătămarea corporală a şoferului şi a pasagerului. „În urma impactului, bucăţi din autovehiculele avariate au fost proiectate într-un alt autoturism care circula regulamentar”, se menţionează în comunicat.

Pe cea de-a treia poziţie în top este o despăgubire de aproximativ 1,5 milioane lei, plătită ca urmare a vătămării corporale rezultată în urma unui accident care a avut loc tot în Germania, în care şoferul unui ansamblu cap tractor-remorcă înmatriculat în România, la momentul efectuării virajului la dreapta într-o intersecţie, nu a acordat prioritate unui biciclist care se deplasa în paralel în acelaşi sens, pe banda dedicată bicicliştilor.

„Pe linia asigurărilor Property, cea mai mare despăgubire, de peste 1,8 milioane lei, a fost plătită ca urmare a unui incendiu care a avut loc la o unitate spitalicească. Pe locul al doilea în acest top se află o despăgubire de peste 1,5 milioane lei, achitată în urma unei alunecări de teren provocată de ploile abundente, alunecare ce a produs avarii la un club de agrement. Pe locul al treilea este o daună de aproximativ 1,5 milioane lei, plătită ca urmare a unui incendiu la un utilaj agricol”, se precizează în comunicat.

Reprezentanţii Omniasig susţin că, pe segmentul asigurărilor de locuinţe, primele trei despăgubiri ca valoare au acoperit daune provocate integral de incendii, în diferite judeţe ale ţării.

„Cea mai mare despăgubire pe acest segment a fost în valoare de peste 400.000 lei, pe locul doi în acest top este o daună în valoare de peste 340.000 lei, iar poziţia a treia este ocupată de o despăgubire de aproximativ 170.000 lei”, se menţionează în comunicat.

Totodată, pe linia CASCO, cea mai mare despăgubire din primul semestru al anului curent a fost de aproape 580.000 lei, fiind plătită în urma unui accident care a avut loc în Ungaria, în care şoferul autoturismului nu a putut evita impactul cu o autoutilitară care a intrat în faţa sa, în timpul deplasării.

„Pe locul al doilea se află o despăgubire de peste 450.000 lei, achitată în cazul unui accident în care, din cauza carosabilului umed şi alunecos, şoferul unei autospeciale a pierdut controlul şi s-a răsturnat în şanţul de pe marginea drumului. A treia despăgubire ca valoare, de peste 350.000 lei, a fost achitată în urma unui accident provocat de faptul că şoferul autoutilitarei nu s-a asigurat la trecerea de nivel cu calea ferată, iar vehiculul a fost lovit de tren”, precizează asigurătorul.

Pe segmentul asigurărilor de călătorie, cea mai mare despăgubire a fost de peste 120.000 lei, achitată pentru costurile de spitalizare şi tratament în cazul unei persoane ce a suferit o fractură de şold în SUA.

„A doua despăgubire din acest top depăşeşte 75.000 lei şi a fost plătită pentru costurile medicale şi de spitalizare pentru un pacient diagnosticat cu meningo-encefalită, în timpul călătoriei în Canada. Pe a treia poziţie se află o despăgubire de peste 65.000 lei, plătită pentru costurile de spitalizare generate de un acident la ski, soldat cu ruptură de ligament încrucişat anterior la genunchi a asiguratului, în timpul sejurului în Austria”, susţin reprezentanţii companiei.

Omniasig Vienna Insurance Group are un portofoliu de peste 100 produse de asigurare şi o reţea de sucursale şi agenţii extinsă la nivel naţional. Vienna Insurance Group (VIG) este principalul grup de asigurări în întreaga regiune a Europei Centrale şi de Est (ECE).

Cele mai recente știri

To Top