Business

9 din 10 români rămân fără dinți de la vârsta de 40 de ani, investind între 5.000 și 15.000 euro în implanturi dentare

Numărul românilor cu probleme dentare și care solicită implanturi dentare a crescut în perioada 2021-2023 comparativ cu perioada pre-pandemică (2018-2019). Astfel, 9 din 10 români ajung să rămână fără dinți de la vârsta de 40 de ani, moment în care optează pentru implanturi de dinți pentru completarea unei arcade dentare sau a ambelor arcade dentare, investivând între 5.000 și 15.000 euro pentru lucrări protetice, arată o analiză a clinicii stomatologice DRM, una dintre principalele clinicii de implantologie dentară din România.

“O mare parte dintre români ajung într-un cabinet stomatologic în momentul în care rămân fără dinți, deși consultațiile și tratamentele de prevenție ar trebui să fie prioritare și să aibă loc periodic, măcar o dată pe an. Astfel, 90% dintre pacienți care apelează la clinica noastră pentru implanturi dentare sunt aproape știrbi, venind în cele mai multe cazuri pentru punerea tuturor dinților. Eu și echipa mea realizăm lucrări chirurgicale dentare foarte complexe, mulți pacienți apelând la noi pentru cele mai dificile intervenții din spectrul implantologiei. Mulți pacienți solicită implanturi dentare destul de târziu, când volumul osos este deja afectat și este nevoie de adiție de os pentru a se putea reconstrui dantura. Iar acest lucru crește costul final, multe intervenții chirugicale ajungând să coste cât o mașină. De aceea, le recomandăm tuturor românilor să pună pe primul lor prevenția prin igienă orală și tratamente de profilaxie periodice”, declară Dr. Alin Udeanu, medic stomatolog, lector internațional în implantologie avansată și fondatorul clinicii DRM.

Numărul consultațiilor stomatologice și al tratamentelor de profilaxie în România este în scădere continuă în ultimii 10 ani. Spre exemplu, potrivit datelor oficiale, în 2011, în țară au fost înregistrate aproape 1,5 milioane de consultații și tratamente, în 2013 a avut loc o scădere drastică la 500.000 de consultații și tratamente stomatologice, iar în 2021 numărul lor a ajuns la 300.000, semn că românii au rărit considerabil vizitele la stomatolog. Paradoxal, în tot acest timp, în care numărul de consultații și tratamente a scăzut, numărul de clinici și cabinete stomatologice a crescut cu 25%, pe fondul solicitărilor numeroase pentru intervenții complexe.

50% dintre cazuri au nevoie de implantarea tuturor dinților 

În același timp, potrivit datelor clinicii DRM, a scăzut și vârsta la care românii își pierd dinții, în lipsa igienei orale și a tratamentelor de prevenție, dar și din cauza stilului de viață nesănătos, cum ar fi fumatul, care este unul dintre principalii factori care slăbesc rezistența dinților și duc la căderea lor. 

Astfel, s-a ajuns ca femeile și bărbații din România să fie afectați în egală măsură de pierderea dinților. Dintre toate cazurile de implantologie, 50% au avut nevoie de implantarea tuturor dinților, 27% pe o singură arcadă/jumătate din numărul dinților și doar 23% pentru 2-3 dinți. 

În Clinica DRM ajung pentru implanturi dentare și români care trăiesc în străinătate, cel mai des din Spania, Germania, Anglia, Franța, Italia, dar și din zone mai îndepărtate, cum este Noua Zeelandă.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top