Asigurări

Groupama a achitat în 2023 despăgubiri de peste 1,4 miliarde lei pentru daune cauzate de incendii, accidente şi fenomene meteo extreme

Foto: iStock

Groupama, liderul pieţei de asigurări din România, a achitat anul trecut peste 1,4 miliarde de lei pentru daune cauzate de incendii, accidente şi fenomene meteo extreme. Cea mai mare despăgubire, achitată de Groupama în baza unei Asigurări de Clădiri şi Bunuri, a fost de 4,7 milioane lei (936.000 euro), după ce o hală a luat foc în noaptea de 11 spre 12 august 2023, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa.

”Groupama, liderul pieţei de asigurări din România, a achitat anul trecut peste 1,4 miliarde de lei pentru daune Auto (CASCO, RCA) şi Non-Auto (Bunuri, Locuinţă, Răspundere Civilă, Transport, Agro). În top se regăsesc două daune achitate pentru Asigurări de Clădiri şi Bunuri în valoare de 4,7 milioane lei (936.000 euro), respectiv 3,3 milioane lei (peste 680.000 euro), dar şi o daună auto în valoare de 2,7 milioane lei (540.000 euro)”, anunţă asiguratorul.

Incendiul rămâne principala cauză a celor mai mari despăgubiri plătite de companie în 2023, urmat de accidentele rutiere.

“Orice eveniment neprevăzut, fie că vorbim despre un accident auto, un incendiu sau un fenomen meteo extrem, înseamnă nu doar pagube materiale, ci şi o provocare extrem de greu de depăşit, în lipsa unui sprijin prompt. Pentru noi este foarte important nu doar să avem un răspuns rapid în cazul unei daune, ci şi să ne implicăm activ în creşterea gradului de conştientizare a riscurilor şi în promovarea prevenţiei”, a declarat Călin Matei, CEO Groupama.

Cea mai mare despăgubire, achitată de Groupama în baza unei Asigurări de Clădiri şi Bunuri, a fost de 4,7 milioane lei (936.000 euro), după ce o hală a luat foc în noaptea de 11 spre 12 august 2023, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa. Clientul a avizat paguba online, iar după doar câteva zile compania a plătit un avans în valoare de 2 milioane lei. A doua cea mai mare daună, 3,3 milioane lei (peste 680.000 euro), a fost tot pentru o asigurare de clădiri şi bunuri, cauza fiind un incendiu produs în octombrie 2023 la un adăpost de animale. Anul trecut, valoarea totală a despăgubirilor achitate de Groupama pe această linie de business a crescut cu 37% faţă de 2022, ajungând la 41,5 milioane lei.

Topul este completat de două daune auto, pe linia Asigurărilor RCA: 2,7 milioane lei, despăgubire achitată în urma unui accident rutier provocat în Italia, soldat cu deces şi vătămări corporale, respectiv 2,6 milioane lei pentru un accident rutier ce a avut loc în Belgia.

A cincea cea mai mai mare daună achitată a fost de 2,3 milioane lei, după ce apa folosită pentru stingerea unui incendiu la mansarada unui hotel a distrus restul clădirii.

În 2023, 44% din avizările de dosare de daună CASCO au fost realizate online. Pe linia RCA, 34% dintre dosare au fost avizate online, în timp ce pentru Asigurarea Locuinţei cu Extra Acoperiri, 30% dintre avizări au fost realizate online.

Groupama, liderul pieţei de asigurări din România conform ultimelor date disponibile, are peste 1,5 milioane de clienţi individuali şi peste 110.000 de companii.

Cele mai recente știri

To Top