Bănci

Libra Internet Bank anunță cel mai mare profit din istoria băncii

bani

Libra Internet Bank a realizat un profit net de 317,2 milioane de lei în 2023, în creștere cu aproximativ 33% față de anul precedent. Activele băncii au ajuns la 11,1 miliarde lei, adică o creștere anuală de 14,4%, în timp ce portofoliul brut de credite a atins valoarea de 6,8 miliarde lei (+11% față de 2022). Aceste rezultate financiare urmează să fie auditate.

În 2023, Libra Internet Bank a menținut tendința de îmbunătățire în ceea ce privește eficiența operațională, relevată de indicatorul Cost to income (Cost/venit), care a scăzut în premieră sub 40%.

O altă constantă pentru bancă este procentul scăzut al creditelor neperformante (NPL), înregistrat și în anul precedent: 2,1%, sub media pieței.

Rezultatele neauditate mai indică o rentabilitate a capitalurilor proprii (ROE) de 25% și o rentabilitate a activelor (ROA) de 2,8%.

“Dezvoltarea activității Libra Internet Bank este pentru echipa băncii un maraton susținut, iar creșterea nivelului de performanță, de la un an la altul, reprezintă pentru noi nu doar o satisfacție, ci și o motivație pentru a ne autodepăși. Rămânem fideli strategiei de a inova în banking, de a oferi produse și servicii atractive, ușor de accesat, cu scopul de a menține un grad cât mai ridicat de satisfacție pentru clienții Libra”, a declarat Cristina Mahika-Voiconi, Director General al Libra Internet Bank.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top