Tehnologie

Microsoft a încercat să convingă Apple să cumpere Bing

Foto: iStock

Executivii Microsoft şi Apple au avut o serie de întâlniri în care s-a discutat despre achiziţionarea motorului Bing de către Apple.

Din procesul antitrust împotriva Google a ieşit la iveală o informaţie conform căreia Microsoft a încercat să convingă conducerea Apple că ar fi o bună idee să cumpere motorul de căutare Bing.

Întâlnirile au avut loc în 2020, din partea Apple venind Eddy Cue, şeful diviziei de servicii. Faptul că nua  existat şi o întâlnire la vârf sugerează că discuţiile nu au depăşit faza incipientă.

În realitate, Apple nu a intenţionat niciodată să cumpere Bing pentru a-l folosi, în locul Google, ca motor implicit de căutare pe produsele sale.

Mikhail Parakhin, şeful Microsoft pe servicii web şi publicitate, a mărturisit în proces că Apple câştigă mai mulţi bani din Bing decât o face chiar Bing.

Acesta insinuează că Apple s-a folosit de Bing pentru a obţine cât mai mulţi bani de la Google, pentru setarea motorului de căutare web implicit.

Google ar plăti peste 20 de miliarde de dolari pe an pentru ca Apple să păstreze Google Search ca motor implicit de căutare pe iPhone şi iPad.

Cele mai recente știri

To Top