Actualitate

Ejobs: Retailul este cel mai mare angajator la nivel naţional

Angajatorii din Turism/HoReCa, Retail, Servicii, Transport/Logistică şi Construcţii au cele mai multe anunţuri de angajare cu salariul afişat, arată o analiză publicată, miercuri, de o platformă de recrutare online.

Potrivit eJobs.ro, dintre cele 25.000 de locuri de muncă disponibile în acest moment, aproape 9.000 au salariul afişat în anunţul de angajare.

„Deşi Comisia Europeană a aprobat anul trecut directiva care va obliga companiile să comunice informaţii cu privire la salarii, aceasta încă se află în termenul de graţie pentru implementare şi, prin urmare, în continuare, mai mult de jumătate din numărul total de a anunţuri de angajare nu au salariul public”, precizează reprezentanţii platformei.

Raportat la cele aproape 9.000 de joburi cu salariul publicat, disponibile în acest moment pe eJobs.ro, puţin peste 2.000 aparţin companiilor din sectorul Turism/HoReCa. Datele Salario, comparatorul salarial marca eJobs, relevă faptul că salariul mediu net, la nivel naţional, pentru cei care lucrează în acest domeniu este de 3.500 de lei/lună.

Pe locul secund cel mai transparent domeniu când vine vorba despre salarii este Retailul, cu aproape 2.000 de joburi postate în care salariul este făcut public de către angajatori. Media salarială pentru acest sector este de 3.800 de lei/lună. De asemenea, retailul este cel mai mare angajator la nivel naţional, cu 6.200 de posturi disponibile – atât joburi care au salariul afişat, cât şi cele care nu oferă informaţii salariale în anunţul de angajare.

Podiumul este încheiat de către angajatorii din Producţie şi Servicii, ambii cu câte 700 de joburi pentru care au salariile afişate. În acest sens, dacă pentru Servicii media salarială netă este de 4.100 de lei, pentru Producţie valoarea ajunge la 4.200 de lei.

Pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare din România, sunt publicate, în prezent, 25.000 de locuri de muncă vacante.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top