Tehnologie

Platforma pentru criptomonede Gemini returnează utilizatorilor 2,2 miliarde de dolari, după o întrerupere a retragerilor în urmă cu 18 luni

Foto: iStock

Clienţii cu fonduri blocate în programul de împrumuturi în criptomonede eşuat al platformei Gemini vor începe în sfârşit să-şi primească banii înapoi. Compania, deţinută de gemenii miliardari din sectorul tehnologiei Cameron şi Tyler Winklevoss, a anunţat miercuri că va returna 2,18 miliarde de dolari din activele sale digitale utilizatorilor programului Earn, pentru care a întrerupt retragerile în noiembrie 2022, transmite CNBC.

”Astăzi, suntem încântaţi să vă anunţăm că distribuţiile iniţiale ale Earn – aproximativ 97% din activele digitale datorate de Genesis la data suspendării (16 noiembrie 2022) – sunt acum disponibile în contul dvs. Gemini. Acest lucru urmează anunţului nostru anterior că am ajuns la o înţelegere cu Genesis şi alţi creditori în falimentul Genesis, care va avea ca rezultat ca toţi utilizatorii Earn să primească 100% din activele lor digitale înapoi, în natură”, a transmis Gemini clienţilor săi prin e-mail, miercuri.

E-mailul adaugă: ”Aceasta înseamnă că dacă aţi împrumutat un bitcoin în programul Earn, veţi primi un bitcoin înapoi. Şi înseamnă că veţi primi orice creştere a valorii activelor dvs. de când le-aţi împrumutat în programul Earn.”

La 2,18 miliarde de dolari, distribuţia fondului reprezintă o recuperare de 232% pentru utilizatori, deoarece Gemini a îngheţat retragerile pentru clienţii programului său Earn în urmă cu 18 luni.

Lansat pentru prima dată în 2021, Earn a permis clienţilor să obţină randamente mari la monedele lor prin stocarea lor în schema Gemini. Gemini a împrumutat apoi cripto-clienţii debitorilor instituţionali prin Genesis Global Capital, partenerul său de împrumut ales.

În noiembrie 2022, Genesis Global Capital a întrerupt noile iniţieri şi răscumpărări de împrumuturi, forţând Gemini să oprească retragerile din programul său Earn.

Genesis a depus cererea de protecţie faţă de faliment n cadrul legii Capitolul 11, ​​în ianuarie anul trecut, la tribunalul federal din Manhattan.

Săptămâna trecută, procurorul general din New York, Letitia James, a anunţat un acord de 2 miliarde de dolari cu Genesis pentru a rambursa fondurile investitorilor fraudaţi.

 

Cele mai recente știri

To Top