Asigurări

Cea mai mare despăgubire RCA plătită de Omniasig a fost de peste 8,8 milioane lei

asigurare auto

Incendiile rămân principala cauză pentru cele mai mari despăgubiri plătite anul trecut, pe segmentul property şi asigurări de locuinţă, în timp ce pe linia asigurărilor RCA, cea mai mare despăgubire plătită a fost de peste 8,8 milioane lei, a anunţat joi Omniasig Vienna Insurance Group.

Potrivit sursei citate, despăgubirea pe segmentul RCA a fost plătită în urma unui accident petrecut în Franţa, în care un şofer român al unui autocamion nu a mai putut frâna din cauza unei defecţiuni la sistemul de frânare.

„Autocamionul a intrat într-o staţie de taxare, a avariat 16 autovehicule şi staţia de taxare, iar opt persoane au fost vătămate, dintre care 4 grav, iar una a decedat”, se precizează în comunicatul companiei de asigurări.

Totodată, cea de-a doua despăgubire, în valoare de peste 5 milioane lei, a fost plătită în urma unui accident petrecut în Italia unde un autocamion cu remorcă a lovit şoferul unui autoturism oprit pe banda de urgenţe pentru a schimba o anvelopă, provocând decesul acestuia.

Cea de-a treia poziţie este ocupată de o despăgubire de aproximativ 4,28 milioane lei plătită în urma unui accident din Bucureşti, soldat cu vătămări corporale. Şoferul autoturismului vinovat nu a acordat prioritate autoturismului care circula pe drumul cu prioritate, provocând astfel vătămarea corporală gravă a şoferului acestuia, precizează sursa citată.

„Pe linia asigurărilor property, cea mai mare despăgubire din 2023 a fost de peste 2,3 milioane lei. Aceasta a fost achitată în urma unui incendiu la o instalaţie de tratare a gazelor. A doua cea mai mare despăgubire plătită pe această linie a depăşit 1,8 milioane lei. Despăgubirea a fost plătită în urma unui incendiu la un spital. Locul al treilea este ocupat de o despăgubire de peste 1,5 milioane lei, plătită în urma unor avarii la o clădire, cauzate de o alunecare de teren”, menţionează asigurătorul.

Primele trei despăgubiri ca valoare, de pe linia asigurărilor de locuinţe, au fost cauzate de incendii în diferite judeţe din ţară. Astfel, cea mai mare despăgubire plătită s-a ridicat la aproximativ 500.000 lei, urmată de o despăgubire de peste 420.000 lei, pe locul trei fiind una de peste 340.000 lei.

Pe linia asigurărilor CASCO, prima şi a treia despăgubire ca valoare au rezultat în urma unui accident în care câte o autospecială a fost avariată ca urmare a unei explozii la conductele de gaz, urmată de un incendiu care a cuprins şi utilajele din apropiere.

Despăgubirile plătite în urma acestui accident s-au ridicat la peste 850.000 lei, respectiv la aproximativ 600.000 lei. Pe locul al doilea în clasament se află o despăgubire de aproximativ 650.000 lei, plătită în urma unui furt al unui autocar.

Pentru asigurările de călătorie, cea mai mare despăgubire, de peste 120.000 lei, a fost achitată pentru costurile de spitalizare în cazul unei fracturi de şold.

„Cea de-a doua poziţie este ocupată de o despăgubire în valoare de aproximativ 110.000 lei, plătită unei persoane cu dureri abdominale. Cele două evenimente au avut loc în Statele Unite. A treia despăgubire ca valoare pe această linie de asigurare a acoperit spitalizarea unei persoane cu meningo-encefalită, în Canada. Valoarea despăgubirii s-a ridicat la peste 75.000 lei”, se mai spune în comunicat.

Omniasig Vienna Insurance Group are un portofoliu de peste 100 produse de asigurare şi o reţea de sucursale şi agenţii extinsă la nivel naţional. Vienna Insurance Group (VIG) este principalul grup de asigurări în întreaga regiune a Europei Centrale şi de Est (ECE). Peste 50 de companii de asigurări şi fonduri de pensii din 30 de ţări fac parte din acest grup cu tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top