Energie

Finanţare de 82,7 milioane de lei pentru patru parcuri solare, în Mureş

panouri solare

Libra Internet Bank a acordat o finanţare de 82,7 milioane lei pentru un proiect de energie verde cu o putere totală de peste 53 MW, construit în judeţul Mureş de către Glodeni Energy, companie care face parte din portofoliul DRI (DTEK Renewables International BV), a anunţat vineri banca.

Potrivit sursei citate, proiectul include patru parcuri solare, care sunt amplasate pe o suprafaţă de aproximativ 82 de hectare în patru comune din judeţul Mureş. Numărul total de panouri fotovoltaice este de aproape 80.000.

„Energia produsă de această centrală fotovoltaică este suficientă pentru a asigura consumul necesar pentru mai mult de 19.000 de locuinţe”, se menţionează în comunicat.

Libra Internet Bank a finanţat în ultima perioadă mai multe proiecte pentru producţia de energie regenerabilă. Banca oferă companiilor interesate, printre altele, consultanţă tehnică şi juridică, analiză de fezabilitate şi nu condiţionează creditarea de încheierea unor contracte PPA (Power Purchase Agreement).

Libra Internet Bank a fost înfiinţată în 1996 în Bucureşti şi face parte din grupul american de investiţii New Century Holdings (NCH). Banca s-a specializat în oferirea de produse şi servicii dedicate Profesiilor liberale şi companiilor din Real Estate şi Agribusiness. Libra Internet Bank are o reţea de 57 de sucursale în Bucureşti şi alte oraşe mari din România.

DRI (DTEK Renewables International BV) este o companie dedicată accelerării tranziţiei energetice în Europa Centrală, de Est şi de Sud – regiuni care au nevoie de o dezvoltare a energiei regenerabile pentru a-şi atinge obiectivele Net-Zero. Misiunea DRI este de a accelera reducerea dependenţei Europei de combustibilii fosili, prin crearea unui portofoliu de 5 GW de proiecte din surse regenerabile concentrate pe Italia, Polonia, România şi Croaţia.

1 Comment

1 Comment

  1. Albert Marosi

    17 februarie 2024 at 10:31

    Care sunt acea patri comune?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top