Actualitate

Nehammer, pe X, în timpul vizitei la Bucureşti: Sistemul Schengen nu funcţionează în prezent, prin urmare nu poate fi extins

Foto: iStock

Cancelarul Austriei Karl Nehammer a scris pe X, în timpul vizitei la Bucureşti, că poziţia Austriei rămâne clară şi neschimbată, respectiv că sistemul Schengen nu funcţionează în prezent, prin urmare nu poate fi extins. aceasta în condiţiile în care, în discursul rostit la Congresul PPE desfăşurat la Romexpo, nu a făcut nicio referire la acest subiect. În postare, Nehammer vorbeşte şi despre companiile austriece, despre care afirmă că ”sunt puternic implicate în România şi creează multe mii de locuri de muncă”, dar şi despre faptul că ”mulţi cetăţeni români lucrează în profesii de asistent medical în Austria şi sprijină persoanele care au nevoie de îngrijire”.

”România este un partener important al Austriei. Companiile noastre sunt puternic implicate în România şi creează multe mii de locuri de muncă acolo. Mulţi cetăţeni români lucrează în profesii de asistent medical în Austria şi sprijină persoanele care au nevoie de îngrijire. În acelaşi timp, am vorbit şi foarte deschis despre obiecţiile austriece faţă de extinderea rapidă a spaţiului Schengen. Poziţia Austriei rămâne clară şi neschimbată: sistemul Schengen nu funcţionează în prezent, prin urmare nu poate fi extins”, a scris Nehammer pe X.

El precizează că se află la Bucureşti, la Congresul Partidului Popular European.

”Ne pregătim împreună pentru alegerile importante pentru Parlamentul European din iunie. În program a fost şi o convorbire cu Preşedintele României Klaus Iohannis”, explică oficialul austriac, postând o imagine alături de preşedintele Iohannis.

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat joi, la Congresul PPE de la Bucureşti, că UE trebuie să ia în serios graniţele externe şi să ofere asistenţă la graniţă. ”Avem nevoie de proceduri de azil rapid implementate şi să ne asigurăm că cei care se află ilegal pe teritoriul UE sunt repatriaţi”, a mai spus el, arătând că trebuie să luptăm cu antisemitismul care este observat prea des pe străzile Europei. El nu a făcut în discursul său nicio referire la admiterea României în Spaţiul Schengen, ţara sa opunându-se aderării ţării noastre.

”Nouă ne trebuie apărare la graniţele externe. Colegul meu finlandez a spus că Finlanda este ameninţată de migraţia ilegală din Federaţia Rusă. Trebuie să luăm aceste preocupări în serios şi trebuie să luăm în serios graniţele externe şi să oferim asistenţă la graniţă. Acele granite au nevoie de finanţare, pentru protecţia lor, avem nevoie de proceduri de azil rapid implementate şi să ne asigurăm că cei care se află illegal pe teritoriul UE sunt repatriaţi”, a adăugat Karl Nehammer.

Cancelarul Austriei a mai afirmat că ”războiul nu este doar prezent pe teritoriul European ci şi în Orientul Mijlociu, şi de aceea lupta împotriva terirismului trebuie să fie luată în serios, lupta împotriva crimei organizate şi lupta împotriva teroriştilor, radicalilor”.

”În discuţiile avute astăzi, la Cotroceni, cu Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, am convenit să continuăm procesul pentru aderarea completă a României la Schengen până când vom avea rezultatul final dorit de toţi”, a transmis şi preşedintele Klaus Iohannis într-un mesaj pe Facebook.

Cele mai recente știri

To Top