Timp liber

Târgul de Crăciun de la Craiova rămâne în top

Târgul de Crăciun din Craiova a fost desemnat anul trecut pe locul 3 în clasamentul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, iar așteptările sunt și mai mari pentru acest an. Mulți însă critică atât rezultatul, cât și alegerile municipalitatății pentru Sărbătorile de iarnă: chiar dacă orașul este scăldat în lumină și culoare, numărul beculețelor și extravaganța decorațiunilor sfidează orice criză. Totuși, lăsând la o parte controversele, Craiova este totuși o bună destinație de city break, fiind un centru economic, universitar și cultural care chiar are ce să le ofere vizitatorilor.

În ceea ce privește frumusețea Târgului de Crăciun, Craiova intră și anul acesta în competiție nu doar cu orașe precum București, Brașov, Oradea, Sibiu sau Cluj, ci și cu Londra, Viena, Varșovia, Budapesta, Praga, Innsbruck sau Tallinn. Și, spre deosebire de anul trecut, când Târgul de Crăciun din Craiova a fost desemnat pe locul 3 în clasamentul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, după cele din Budapesta, Ungaria, și Gdansk, Polonia, anul acesta se speră la locul 1.  

Clasamentul este întocmit de European Best Destinations, cel mai vizitat site turistic din Europa, pe baza voturilor cititorilor. În 2022, Craiova a obținut aproape 42.000 de voturi. 

Pentru ediția de anul acesta pregătirile au început în Bănie încă din primăvară, iar suprafața târgului s-a extins în mai multe piețe. S-au montat foarte multe decorațiuni luminoase și au fost create căsuțe unicat, concepute special de artiști talentați. Multe dintre decorațiunile din 2022 se regăsesc pe străzile Craiovei și la această ediție, dar s-a adăugat o poveste nouă: Crăiasa Zăpezii.

Imbold pentru economia locală

Târgul de Crăciun de la Craiova a furat startul și în 2023, la fel ca anul trecut, fiind deschis la jumătatea lunii noiembrie. Atrage în continuare turiști din țară și din străinătate, aducând beneficii tuturor afacerilor din oraș. Craiova însă a devenit o atracție în sine pentru turiști și are ce să le ofere. Hotelurile, restaurantele și terasele din centrul orașului au fost pline în timpul Târgului de Crăciun de anul trecut, iar anul acesta deja s-au pregătit să primească un număr și mai mare de turiști. Și hotelurile de la periferie au foarte mult de câștigat, fiind la fel de căutate, când aproape toate spațiile de cazare sunt ocupate în oraș. 

Craiova are și un centru istoric ce pune în valoare orașul, iar Muzeul de Artă și Parcul Romanescu sunt două puncte de atracție pentru turiști. Orașul este și într-o zonă turistică cu potențial ridicat, pentru că de aici se ajunge ușor la Cazane și la Băile Herculane, dar și la Târgu Jiu, unde sunt expuse în aer liber sculpturile lui Brâncuși.

Cele mai recente știri

To Top