Tehnologie

Acţiunile Nvidia îşi continuă creşterea, miercuri, după ce compania a devenit marţi cea mai valoroasă din lume, devansând Microsoft

Foto: iStock

Acţiunile Nividia sunt în creştere cu 0,6% la bursa din New York, miercuri, după ce compania a devenit marţi cea mai valoroasă companie din lume, devansând Microsoft, datorită rolului pe care îl aşteaptă investitorii pentru inteligenţa artificială în economia globală în următorii ani, transmite Reuters.

Acţiunile Nvidia au crescut cu 3,5% marţi, oferindu-i o valoare de piaţă de aproximativ 3.340 miliarde de dolari. Acest lucru a făcut ca producătorul de semiconductori să treacă peste Microsoft şi Apple, care s-a luptat pentru primele locuri în ultimele zile.

Creşterea valorii de piaţă a Nvidia a fost determinată de cererea pentru cipurile sale, care sunt standardul de aur în spaţiul AI.

Acţiunile companiei au crescut cu peste 170% în acest an şi cu aproximativ 1.100% de la cel mai scăzut nivel atins în octombrie 2022.

Profiturile mari şi creşterea entuziasmului investitorilor faţă de AI supraalimentează creşterea acţiunilor Nvidia. Această fervoare s-a reflectat în valoarea de piaţă a Nvidia, care a avut nevoie de doar 96 de zile pentru a trece de la 2.000 de miliarde de dolari la 3.000 de miliarde de dolari.

Microsoft, una dintre celelalte două companii care a atins acele niveluri rarefiate, a avut nevoie de 945 de zile pentru a trece de la 2.000 de miliarde de dolari la 3.000 de miliarde de dolari, în timp ce Apple a avut nevoie de 1.044 de zile pentru a face saltul, potrivit Bespoke Investment Group.

Anterior, doar 11 companii din SUA din 1925 au atins primul loc cu valoarea de piaţă la închidere, potrivit Howard Silverblatt, analist senior de indici la S&P Dow Jones Indices.

Cele mai recente știri

To Top