Bănci

O bancă din România a dat un credit de 8 milioane de euro pentru un parc fotovoltaic de 200.000 de metri pătrați

Un parc fotovoltaic ce se va întinde pe o suprafață de aproape 200.000 de metri pătrați va fi construit în România printr-o finanțare de 8 milioane de euro, oferită de Libra Internet Bank. Compania care va construi proiectul este GalicSud SRL.

Parcul fotovoltaic va fi construit în județul Mehedinți, comuna Izvoru Bârzii, satul Halânga și va avea în componență peste 27.000 de panouri fotovoltaice. Acestea vor genera o putere electrică de aproape 15 MW și o energie medie anuală de aproximativ 19.000 MWh, adică suficient cât să acopere consumul necesar pentru aproximativ 10.000 de locuințe (cu un consum mediu de 150 KWh/lună).

„Libra Internet Bank demonstrează, prin finanțarea acestui proiect al GalicSud SRL, că are resursele și expertiza necesare pentru a contribui într-un mod consistent la dezvoltarea sectorului energiei verzi în România. Este una dintre misiunile pe care ni le-am asumat, în condițiile în care consumul tot mai mare de energie poate fi acoperit din surse nepoluante, iar orice investiție în energie verde este o investiție într-un viitor mai bun”, a declarat Cristina Mahika-Voiconi, Director General Adjunct al Libra Internet Bank.

„Proiectul are o importanță capitală pentru societatea noastră, deoarece este unul de o anvergură considerabilă, cu efecte pozitive și îndelungate pentru sustenabilitate și pentru dezvoltarea durabilă. De aceea, identificarea unui partener de încredere precum Libra Internet Bank a facilitat procesul pe care trebuie să îl urmăm în vederea construirii parcului fotovoltaic”, spun reprezentanții GalicSud SRL.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top