Tehnologie

Microsoft va separa pe plan global Teams şi Office, pe fondul monitorizării antitrust

Foto: iStock

Microsoft va vinde separat aplicaţia Teams de produsele Office, pe plan mondial, a anunţat luni gigantul informatic american, după ce, de la 1 octombrie 2023, Microsoft oferă familia de produse Microsoft 365 şi Office 365 fără Microsoft Teams pentru clienţii din Spaţiul Economic European (SEE), în încercarea de a evita o posibilă amendă antitrust a UE, transmite Reuters.

Comisia Europeană investighează decizia Microsoft de a lega Office de Teams, în urma plângerii Salesforce, care deţine aplicaţia rivală Slack, destinată comunicării şi productivităţii. Teams, care a fost adăugat gratuit la Office 365 în 2017, a devenit popular în timpul pandemiei datorită funcţiei de videoconferinţă.

Dar rivalii susţin că punerea produselor la comun oferă Microsoft un avantaj incorect. Compania a început să vândă cele două produse separat în Spaţiul Economic European (Uniunea Europeana, Islanda, Liechtenstein şi Norvegia) de la 1 octombrie 2023.

„Pentru a garanta clienţilor claritatea, extindem măsurile luate anul trecut de a separa Teams de M365 şi O365 în Spaţiul Economic European şi în Elveţia către clienţii din întreaga lume. Procedând astfel, respectăm reacţia UE furnizând companiilor multinaţionale mai multă flexibilitate când vor să-şi standardizeze achiziţiile în diverse zone geografice”, a precizat un purtător de cuvânt al Microsoft.

În ultimul deceniu, Microsoft a primit amenzi de la UE de 2,2 miliarde de euro pentru că a grupat două sau mai mult produse.

Cele mai recente știri

To Top