Transporturi

Fabricile Stellantis din Italia vor funcţiona la capacitate maximă în 2030

Foto: iStock

Stellantis se aşteaptă ca fabricile sale din Italia să funcţioneze la capacitate maximă în 2030, în condiţiile în care planurile pentru noi modele, inclusiv hibride, ar urma să sprijine producţia, a anunţat directorul general Carlos Tavares, transmite Reuters.

Tavares a declarat că firma a prezentat sindicatelor planurile sale de producţie până la începutul deceniului viitor şi, în unele cazuri, dincolo de 2030. Totuşi, el a criticat costul ridicat al energiei în Italia.

„Este destul de clar că nu sunt probleme legate de activitatea din Italia. Aici toate fabricile vor lucra la capacitate deplină în 2030”, a afirmat Tavares, după întâlnirea cu sindicatele.

Stellantis are aproximativ 43.000 angajaţi în Italia.

Săptămâna trecută, compania a anunţat că va produce în Italia o versiune hibride a modelului Fiat 500 şi SUV-ului Jeep Compass, pe fondul încetinirii vânzărilor de vehicule electrice (EV).

Stellantis, al treilea producător auto mondial, caută să-şi îmbunătăţească relaţiile cu Guvernul italian, care deseori a criticat grupul că a redus producţia în ţară şi produce unele modele Fiat şi Alfa Romeo peste hotare.

Stellantis şi Executivul de la Roma negociază un plan menit să restabilească producţia grupului în ţară la un milion de vehicule până la finalul deceniului, de la aproximativ 750.000 anul trecut.

Tavares a declarat că firma şi Executivul italian împărtăşesc „ambiţia comună” de a produce în ţară la un milion de vehicule, dar a adăugat că sunt necesari „un milion de clienţi” pentru îndeplinirea acestui obiectiv. El a explicat că principala problemă a producţiei în Italia o reprezintă costul „total necompetitiv” al energiei.

Cele mai recente știri

To Top