Transporturi

Italia anchetează Ryanair pentru un potenţial abuz de poziţie dominantă

Foto: iStock

Autoritatea de reglementare antitrust din Italia a deschis o anchetă împotriva Ryanair. Aceasta vizează un posibil abuz de poziţie dominantă care a cauzat daune „grave şi ireparabile” agenţiilor de turism, altor companii aeriene şi pasagerilor.

Autoritatea italiană a susţinut că Ryanair, liderul de piaţă din Italia, nu a permis operatorilor din turism să-şi acceseze ofertele şi reducerile pe site-ul său de mai multe ori, a anunţat luni cotidianul Il Messaggero. Informaţiile au fost publicate înainte de anunţul oficial care ar putea fi făcut tot luni, potrivit Reuters.

Reprezentanţii Ryanair în Italia nu au comentat informaţia.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri, va avea la dispoziţie opt zile pentru a răspunde acuzaţiilor. Probabil, reprezentanţii companiei aeriene se vor întâlni cu membrii autorităţii de reglementare pe 18 aprilie. În cazul în care argumentele Ryanair nu vor fi convingătoare, italienii vor dispune eliminarea tuturor procedurilor reclamate de operatori.

Transportatorul urmăreşte să-şi dezvolte poziţia de lider pe piaţă în Italia în condiţiile în care pe aeroporturile italiene ar putea fi mai multe locuri pentru avioane.

Cele mai recente știri

To Top