Transporturi

Uber răscumpără acţiuni în valoare de 7 miliarde de dolari după primul an profitabil din istoria sa

Foto: iStock

Compania de car-sharing Uber Technologies Inc a anunţat miercuri că va răscumpăra acţiuni proprii în valoare de până la şapte miliarde de dolari, în contextul în care 2023 a fost primul an profitabil din istoria companiei, transmite Reuters.

Directorul financiar de la Uber, Prashanth Mahendra-Rajah, a spus că decizia consiliului director de a aproba primul program de răscumpărări de acţiuni din istoria companiei este un vot de încredere în performanţele financiare ale Uber. „Vom proceda cu prudenţă când vine vorba de ritmul răscumpărărilor de acţiuni”, a precizat Prashanth Mahendra-Rajah.

Acest anunţ a dus la creşterea cu aproape 6%, până la 72,95 dolari, a acţiunilor Uber în tranzacţiile care preced debutul tranzacţiilor la bursa de pe Wall Street.

2023 a fost anul în care Uber a înregistrat primul său profit net anual de la înfiinţarea sa în urmă cu 14 ani. De asemenea, Uber a avut în 2023 un flux liber de numerar de 3,4 miliarde de dolari, în creştere faţă de 390 milioane de dolari în 2022.

Uber activează pe piaţa din România din februarie 2015. România este a doua piaţă ca mărime în regiunea central şi est europeană, după Polonia, şi a cincea din Uniunea Europeană.

Cele mai recente știri

To Top