Actualitate

Roche va accelera dezvoltarea unor medicamente pentru slăbit rivale ale Wegovy, după date pozitive ale studiilor clinice

Foto: iStock

Gigantul farmaceutic elveţian Roche a anunţat luni că accelerează dezvoltarea medicamentelor sale rivale pentru slăbit care concurează cu medicamentul Wegovy, produs de compania daneză Novo Nordisk, în urma datelor promiţătoare ale studiilor sale clinice în stadiu incipient, transmite CNBC.

Cele două medicamente pentru obezitate candidate ale companiei avansează în următoarea fază de studii şi ar putea veni pe piaţă în următorii câţiva ani, oferind o potenţială alternativă pe bază de pastile la injecţiile pentru slăbit Wegovy, ale Novo Nordisk, şi Zepbound, ale Eli Lilly.

”Accelerăm dezvoltarea clinică a portofoliului nostru pentru obezitate cu scopul de a aduce aceste medicamente pacienţilor mai repede decât era anticipat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Roche pe e-mail.

Compania nu şi-a dezvăluit noua cronologie, spunând că va oferi o actualizare ”când este cazul”.

Cu toate acestea, într-un interviu publicat luni în Financial Times, CEO-ul Thomas Schinecker a indicat că primul medicament pentru obezitate al companiei ar putea veni pe piaţă ”semnificativ mai repede decât se aşteaptă oamenii”, posibil până în 2028.

CEO-ul Roche Pharmaceuticals, Teresa Graham, a declarat anterior pentru CNBC, în decembrie, că se aştepta ca compania să poată aduce produsele pe piaţă începând cu 2030.

Medicamentul CT-388 al Roche intră acum în faza a doua de studii, după ce rezultatele publicate în mai au indicat eficacitatea acestuia în a ajuta pacienţii cu obezitate să piardă 18,8% din greutatea lor după 24 de săptămâni, comparativ cu cei care au primit un placebo.

Pilula experimentală CT-996, administrată o dată pe zi, va intra teste de faza a doua de anul viitor, după ce studiile de la începutul acestei luni au arătat că a dus la o scădere în greutate medie ajustată placebo de 6,1% în decurs de patru săptămâni la pacienţii obezi fără diabet de tip 2.

Atât CT-388, cât şi CT-996 au fost cumpărate ca parte a achiziţiei de către Roche a companiei americane de biotehnologie Carmot Therapeutics, finalizată în ianuarie.

Rezultatele promiţătoare ar putea face ca Roche să devină un potenţial rival pentru pionierii medicamentelor pentru obezitate Novo Nordisk şi Eli Lilly.

Schinecker a declarat săptămâna trecută, pentru CNBC, că se aşteaptă ca compania să ofere în cele din urmă o suită de medicamente pentru obezitate.

”Avem o serie de lucruri în pregătire care ne pot diferenţia cu adevărat de alţi jucători”, a spus Schinecker pentru CNBC.

El a adăugat că ”avem, de asemenea, o serie de medicamente diferite în propriul nostru portofoliu pe care le putem combina cu [medicamente pentru obezitate]”, menţionând GYM329 ca exemplu de medicament care combate pierderea musculară, un efect secundar cheie al pierderii în greutate.

Cele mai recente știri

To Top