Actualitate

Cătălin Drulă: „Comasarea alegerilor – un fals subiect. Celor de la PNL le este frică de electorat”

Comasarea alegerilor este un fals subiect, iar singurii cărora le este frică de electorat şi de vot sunt cei de la PNL, a afirmat marţi preşedintele USR, deputatul Cătălin Drulă.

„Am asistat, în ultimele săptămâni, la un spectacol jalnic în care politicieni au discutat despre soluţii ca să-şi salveze scaunele, în timp ce românii o duc din ce în ce mai prost, în timp ce categorii profesionale întregi sunt în stradă pentru a-şi exprimare nemulţumirile, afacerile o duc mai prost, inflaţia este mare, preţurile cresc, fermierii, medicii toate domeniile economiei au de suferit, iar Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă joacă bambilici cu alegerile din România”, a declarat Drulă într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament.

Potrivit acestuia, comasarea alegerilor este „un fals de subiect cu care au ţinut ocupat agenda publică săptămâni de zile şi care nu reprezintă preocuparea niciunui român”.

„Singurii cărora le este frică de electorat şi de vot sunt cei de la PNL. Şi aici vreau să mai fac încă un apel, în numele unei decenţe – un om care a avut haina militară a acestui stat la cel mai înalt nivel, la Nicolae Ciucă, să-şi găsească demnitatea în 13-lea ceas şi să renunţe la aceste manevre şi combinaţii care sunt nedemne. Alegerile europarlamentare sunt pe 9 iunie. Mandatele aleşilor locali expiră în septembrie. Avem un calendar predictibil şi previzibil al alegerilor. Este un subiect fals care a fost livrat în aceste săptămâni, în timp ce problemele reale ale României sunt cu totul altele. Economia frânează, deficitul bugetar se adânceşte, vedem că se pune până şi taxă pe boală pentru că nu mai ştiu unde să se scoată bani şi doar pentru că noi, opoziţia democratică, ne-am opus, în sfârşit renunţă la această taxă pe boală”, a transmis Drulă.

El a adăugat că „vestea bună pentru România şi proastă pentru PSD şi PNL este că există alternativă”.

„Dreapta Unită, proiectul construit în jurul USR, este aici pentru a guverna responsabil, aşa cum o facem zi de zi acolo unde avem guvernarea locală prin primarii noştri, şi aşa cum am făcut-o la guvernarea naţională. (…) Vreau să le fac românilor o promisiune: nu-i vom lăsa să vă fure viitorul. Veţi putea alege o Românie modernă şi să scăpăm de ei. (…) Noi suntem gata de alegeri în orice formulă, suntem obişnuiţi că regulile nu mai sunt reguli în România, că instituţiile sunt folosite arbitrar – şi noi, şi cei de la Mişcarea Populară, şi cei de la Forţa Dreptei am simţit-o pe pielea noastră – aşa că, având votul românilor în spate, suntem gata să mergem în orice variantă. Dar această formă de a organiza alegerile, cu schimbări cu patru luni înainte, cu mandate suprapuse de primari, fără niciun fel de economie de cheltuieli – ar fi două rânduri de birouri – este o temă falsă, este o un atac asupra democraţiei. Există o linie care separă statele civilizate, cele care au predictibilitate în organizarea alegerilor, de statele precum Belarus şi Asia Centrală unde tot felul de combinaţii se fac în ultimul moment pentru oameni care sunt disperaţi să rămână la putere”, a concluzionat liderul USR, care a reafirmat că, în cazul unei comasări, USR va contesta la Curtea Constituţională.

Cele mai recente știri

To Top