Transporturi

Grindeanu: „Nu îmi permit o eventuală suspendare a fondurilor europene. În acel moment totul se oprește”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, luni seară, că nu-şi permite scenariul suspendării fondurilor europene, din cauza neîncadrării în ţinta de deficit, deoarece toate proiectele mari de infrastructură din ţară s-ar opri în acel moment.

”Toate aceste mari investiţii pe care le gestionam la Ministerul Transporturilor sunt din fonduri europene. Nu există nici măcar una care să aibă alte surse de finanţare, decât fondurile europene şi sigur, cofinanţarea care vine de la bugetul de stat (…) Ca ministru al transporturilor, pot să vă spun că nu îmi permit (…) să ajungem să discutăm de o eventuală suspendare a fondurilor europene, fiindcă nu ne înscriem în ţinta de deficit sau semne de întrebare de acest tip, fiindcă în acel moment tot ceea ce ţine de marile proiecte de infrastructură din România care sunt în desfăşurare în acest moment se suspendă”, a declarat, luni seară, la Digi 24, Sorin Grindeanu.

Acesta a precizat că suspendarea fondurilor europene este ”nu e un scenariu pe care ni-l dorim”.

Ministrul a dat exemplu situaţia Ungariei, care are fondurile suspendate.

”Toată această lipsă de finanţare europeană şi la discuţiile pe care le-am avut cu omologul meu se vede. Ăsta e un lucru pe care noi nu ni-l permitem. Nu există aşa ceva, cu toate discursurile unor populişti pe care le vedem în fiecare zi, că noi n-avem nevoie de Europa, că noi putem să facem singuri. Nu e adevărat”, a adăugat Grindeanu.

Întrebat ce s-ar întâmpla dacă UE ar anunţa că suspendă fondurile europene pentru România, Sorin Grindeanu a afirmat : ”La Ministerul Transporturilor, în acel moment, toate, absolut toate proiectele, că sunt pe zonă rutieră, că sunt pe zonă feroviară, că sunt naval sau pe zona de aeroporturi, toate nu mai au finanţare. Da, absolut toate şi totul se opreşte. Totul se opreşte, e normal”.

Potrivit acestuia, ”trebuie să găsim soluţii pe care să le măsurăm foarte bine”.

 

Cele mai recente știri

To Top