Tehnologie

UE: Meta Platforms trebuie să furnizeze detalii despre măsurile de combatere a abuzurilor sexuale împotriva copiilor până pe 22 decembrie

Foto: iStock

Autorităţile de reglementare în domeniul tehnologiei din Uniunea Europeană au cerut Meta Platforms să furnizeze mai multe detalii despre măsurile luate pentru a combate materialele de abuz sexual asupra copiilor din aplicaţia sa de partajare a fotografiilor şi videoclipurilor Instagram, până pe 22 decembrie, iar în caz contrar riscă o investigaţie oficială în temeiul noilor norme UE privind conţinutul online, transmite Reuters.

Comisia Europeană a trimis în octombrie o primă solicitare de informaţii cu privire la măsurile luate pentru a contracara răspândirea conţinutului terorist şi violent şi o a doua luna trecută, privind măsurile de protecţie a minorilor.

”Se solicită, de asemenea, informaţii despre sistemul de recomandare al Instagram şi amplificarea conţinutului potenţial dăunător”, a declarat Comisia Europeană într-un comunicat cu privire la ultima sa interogare.

Solicitarea de informaţii a fost făcută în temeiul Legii privind serviciile digitale a UE (Digital Services Act-DSA), noile reguli care impun companiilor Big Tech să facă mai mult pentru a controla conţinutul ilegal şi dăunător de pe platformele lor.

Nerespectarea unor astfel de solicitări poate duce la o anchetă oficială şi chiar la amenzi.

TikTok, plafroma de socializare a conglomeratul chinez ByteDance şi platforma X a lui Elon Musk au primit şi ele solicitări similare de informaţii.

Cele mai recente știri

To Top