Tehnologie

WhatsApp lucrează la interoperabilitatea cu alte aplicaţii

aplicatii mobile
Foto: iStock

Obligată de noua legislaţie europeană, WhatsApp a început dezvoltarea interoperabilităţii cu serviciile terţe, care va permite utilizatorilor săi să comunice cu utilizatorii care folosesc alte aplicaţii de comunicare.

Cea mai recentă versiune beta a aplicaţiei WhatsApp de Android include o nouă secţiune, numită „Third-party chats”, unde ar urma să fie afişate mesajele primite de la utilizatorii altor servicii de comunicare.

Deocamdată, noua secţiune nu este nici funcţională şi nici nu poate fi accesată de utilizatorii obişnuiţi. Chiar şi aşa, introducerea acesteia reprezintă un puternic indicator care arată că WhatsApp a început să lucreze la interoperabilitatea cu alte servicii.

WhatsApp este obligată de noua legislaţie UE pentru pieţele digitale să deschidă accesul pentru servicii concurente. Platforma deţinută de Meta a fost inclusă recent pe lista de „gatekeepers”.

Nu este clar când va fi lansată această funcţionalitate, însă, conform legii, WhatsApp are termen de finalizare luna martie a anului viitor.

Deocamdată, rămân neelucidate mai multe aspecte. Nu este clar ce platforme terţe vor fi suportate, dacă printre acestea se va număra şi iMessage şi nici exact ce alte funcţionalităţi, în afară de text, vor fi suportate.

Cele mai recente știri

To Top