Turiștii români și străini care vor ajunge în acest sezon la Bâlea Lac vor avea pregătite mai multe surprize. Pe lângă oportunitatea de a admira noua formă a hotelului construit din gheață, cu o nouă tehnologie, se vor putea bucura de cine romantice în Ice Restaurant și de clubbing, pe ringul de dans al viitorului Ice Club.
„Art&Ice” – Artă și Gheață este tema de anul acesta a Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac, proiect ce a ajuns în sezonul 2023-2024 la cea de-a șaptesprezecea ediție. Conceput și construit de Arnold Klingeis, Hotelul de Gheață a fost ridicat în fiecare iarnă, începând cu anul 2005, lipsind doar în perioada pandemiei. Construcția ridicată după modelul Ice-Hotelurilor din țările nordice are la bază un concept de marketing turistic menit să atragă un număr din ce în ce mai mare de vizitatori străini care să descopere frumusețea României și să petreacă în țara noastră mai multe zile, parcurgând circuite turistice.
Încă de la prima ediție a Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac, cei mai mulți vizitatori au venit din Marea Britanie. Anul acesta, jurnaliștii britanici de la cotidianul „The Standard” au plasat hotelul de gheață din România într-un top al celor mai bune destinații din acest sezon de iarnă, nominalizându-l printre cele mai interesante și recomandate destinații de vacanță. „Pentru acest sezon am ales o temă foarte generoasă, „Art & Ice”, ce permite fiecărui vizitator să se conecteze cu aceasta, având în vedere că arta se reflectă în diferite forme, în fiecare dintre noi. Vor putea fi admirate sculpturi în gheață, create de artiști talentați și specializați în lucrul cu gheața, pe care le vom promova sub umbrela Arta Filmului-Dracula”, spune Arnold Klingeis, inițiatorul proiectului. Anul acesta se schimbă și tehnologia folosită la ridicarea hotelului. „Pentru procesul de construire a hotelului am decis să investim într-o tehnologie nouă, cu baloane speciale, umflate cu presiune, peste care se toarnă cu un tun de zăpadă strat peste strat, până când zidurile au dimensiunea dorită. Și procesul de înghețare este unul foarte rapid, care funcționează deja perfect, la doar -5 grade Celsius, și nu este nevoie de zăpadă. Tunul de zăpadă se alimentează cu apa din lac”, anunță o altă noutate Arnold Klingeis.
Hotelul este construit deasupra celui mai mare lac glaciar din Carpați – Lacul Bâlea. Iarna se poate ajunge aici doar cu telecabina, de la Balea Cascadă, Transfăgărășanul fiind închis. Turiștii străini pot ajunge acum foarte ușor, cu zboruri spre aeroporturile din București, Brașov, Sibiu și Cluj, de unde oaspeții sunt preluați și transportați către Bâlea Lac.
Ofertele sunt și pentru cei care vor alege să se cazeze la cald, în Cabana Bâlea Lac.