Guvernul României gestionează mai multe proiecte economice majore în parteneriat cu Emiratele Arabe Unite, iar la nivelul Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) există un interes real de a implica cât mai mult mediul de afaceri din România în aceste proiecte, susţine Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR).
Potrivit unui comunicat de presă, Mihai Daraban şi secretarul general al organizaţiei, Ovidiu Silaghi, au participat, marţi, la o întâlnire oficială cu preşedintele Federaţiei Camerelor de Comerţ şi Industrie a Emiratelor Arabe Unite, Abdullah Mohamed Al Mazrui, pe agenda de lucru regăsindu-se subiecte de interes comun pentru dinamizarea relaţiilor dintre mediile de afaceri ale celor două ţări.
„Ne aflăm în faţa unui context politic extrem de favorabil în ceea ce priveşte relaţia dintre cele două state, Guvernul României gestionând mai multe proiecte economice majore în parteneriat cu Emiratele Arabe Unite. Astfel, la nivelul CCIR există un interes real de a implica cât mai mult mediul de afaceri din România în aceste proiecte, domeniile propuse de partea emirateză vizând sectoare economice diferite, precum: transport, logistică, energie, IT&C, agricultură etc. Întâlnirea de azi reprezintă un pas foarte important în sensul dinamizării relaţiilor dintre comunităţile de afaceri din România şi Emiratele Arabe Unite, fiind pentru prima dată când cele două camere naţionale discută faţă în faţă şi pot, în acest fel, să stabilească un plan de acţiune cu aplicabilitate imediată. În perioada imediat următoare, vom face primii paşi concreţi ai acestui plan odată cu semnarea unui Memorandum de Înţelegere cu partea emirateză, precum şi cu înfiinţarea unui Consiliu de Afaceri România – Emiratele Arabe Unite”, a declarat preşedintele CCIR.
La rândul său, preşedintele Federaţiei Camerelor de Comerţ şi Industrie ale Emiratelor Arabe Unite a afirmat că România este unul dintre partenerii economici de tradiţie ai Emiratelor Arabe Unite, dovadă fiind investiţiile pe care oamenii de afaceri emiratezi le-au făcut, de-a lungul timpului, în România.
„La nivelul celor două camere naţionale, cea emirateză şi cea română, se impunea realizarea unei legături directe, iar, în acest sens, aş vrea să le mulţumesc atât preşedintelui CCIR, Mihai Daraban, cât şi secretarului general al CCIR, Ovidiu Silaghi, pentru că au făcut ca acest lucru să se întâmple. România este unul dintre partenerii economici de tradiţie ai Emiratelor Arabe Unite, dovadă fiind investiţiile de mare succes pe care oamenii de afaceri emiratezi le-au făcut, de-a lungul timpului, în ţara dumneavoastră. Uitându-mă peste cifrele anuale care stau în dreptul valorii schimburilor comerciale România – Emiratele Arabe Unite, am convingerea fermă că există un mare potenţial de creştere pentru ambele state. Există multe proiecte comune, în diferite sectoare economice, de care antreprenorii emiratezi şi români trebuie să profite pentru a-şi dezvolta afacerile”, a declarat preşedintele Federaţiei Camerelor de Comerţ şi Industrie ale Emiratelor Arabe Unite.